Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý odřad hasičů HZS MSK a ZÚ Hlučín vyjel do Slovinska; s sebou vezou dvě další elektrocentrály

Již druhý odřad z HZS Moravskoslezského kraje posílený o kolegy ze Záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína vyrazil v noci ze soboty 8. 2. 2014 na neděli 9. 2. 2014 do živelní pohromou postiženého Slovinska. Předpokládaný příjezd na místo určení je kolem desáté hodiny nedělního dopoledne.

Dalších 6 příslušníků HZS MSK (vystřídají příslušníky prvního odřadu, kteří do Slovinska vyjeli v neděli 2. 2. 2014) s sebou veze druhou kontejnerovou elektrocentrálu o výkonu 250 kVA (identická již pomáhá ve Slovinsku ve městě Postojna od pondělí 3. 2. 2014) na podvozku Mercedes-Benz Actros a dopravní automobil na podvozku Mercedes-Benz Sprinter.

Součástí odřadu jsou také technika (nákladní automobil – valník na podvozku Tatra 815–7 s naloženou civilní elektrocentrálou o výkonu 500 kVA a velitelský automobil na podvozku Toyota Hilux) a 4 příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR z Hlučína.

Příslušníci prvního odřadu se vrátí po předání nezbytných informací a seznámení „čerstvých sil“ se situací na místě zpět do České republiky. Na místě však zůstane i první elektrocentrála z HZS MSK, budou zde tak pomáhat již celkem 3 elektrocentrály z ČR v rámci pomoci živelní pohromou zasaženému Slovinsku.

Doba nasazení zatím není zcela jistá, bude záležet na vývoji situace ve Slovinsku a požadavcích slovinské strany.

kpt. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: 2014: Pomoc Slovinsku po tvrdé zimě