Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PYROCAR 2014: Přihlášeno je celkem 340 automobilů, předpokládá se účast až 30 tisíc návštěvníků

Přípravný výbor IV. největšího setkání požárních automobilů a jejich osádek v České republice, které se koná v Přibyslavi 30. srpna 2014, uzavřel přihlašování. Původně byla stanovena kvóta 333 vozidel, ale nakonec jich bylo k 7. dubnu přihlášeno 340.

Konstatovali to organizátoři, kteří se minulý týden sešli na své pravidelné pracovní schůzce pod vedením ředitele Kanceláře SH ČMS Ing. Jana Aulického. Ten konstatoval, že web www.pyrocar.estranky.cz, na kterém jsou všechny potřebné informace, zafungoval perfektně. Sbory projevily opět nebývalý zájem.

V těchto dnech se dolaďuje organizační zabezpečení, které rozhodně není jednoduché. Připravují se ukázky HZS ČR, Policie ČR, evropských fondů a komerčních subjektů. Přes Radio Vysočina je zajišťována hudební produkce a dětské atrakce. Řeší se odpadové kontejnery, dodávky vody, parkování, dopravní značení a další.

Přes zařízení SH ČMS Hotel Přibyslav se projednává stravování a dodávky nápojů. Stanové městečko bude otevřeno už od 29. srpna, kdy bude zahájen příjezd účastníků.

Pyrocar se také opakovaně stane velkým hasičským veletrhem a hlásí se na něj desítky vystavovatelů. Jejich hlavní zaměření bude na hasičskou a záchranářskou výzbroj a výstroj.

Předpokládaná účast je 25 000 až 30 000 návštěvníků, pro které budou připravena parkoviště a jistě nezapomenutelné zážitky z této velkolepé akce.

IVO HAVLÍK
Sdílet
Seriál: Pyrocar