Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Účastníci Pyrocaru si odvezou keramickou plaketu, na jejich výrobě se na Přibyslavsku již pilně pracuje

Všechny sbory dobrovolných hasičů, které budou poslední srpnovou sobotu na letišti v Přibyslavi vystavovat vlastní zásahové vozidlo, si do svých zbrojnic odvezou speciální potvrzení o účasti na IV. největším setkání hasičů a požárních automobilů – Pyrocar 2014.

Tím důkazem kromě diplomu poprvé bude plaketa ze šamotové hlíny. Každá bude dvakrát vypálena v peci za teploty 1250 stupňů Celsia jako originál. Nad grafickým znakem Pyrocaru, který vytvořil malíř Filip T.A.K z Havlíčkovy Borové, bude vypsán domicil sboru, např. SDH Braník.

Protože bude zapotřebí nejméně 333 plaket, v dubnových dnech je už začala v ateliéru v České Jablonné na Přibyslavsku vyrábět profesionální keramička a hrnčířka Jana z Březková. Autorka je absolventkou proslulé keramické školy v Bechyni, její otec byl dobrovolným hasičem.

Připomeňme, že Pyrocar 2014 se koná v sobotu 30. srpna, má bohatý hasičský a kulturní program, příjezd na letiště je možný již v pátek 29. srpna, odjezd až v neděli 31. srpna. Registrace automobilů probíhá pouze elektronicky na www.pyrocar.estranky.cz, tam lze rovněž získat blžší informace.

Na 3. ročník Pyrocaru v roce 2011 přijelo přes 330 požárních automobilů a přibližně 30 tisíc hasičů a jejich přátel.

Server www.pozary.cz je jediným webovým partnerem Pyrocaru.

Ivo Havlík
Sdílet
Seriál: Pyrocar