Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den Salvatora přilákal do Otrokovic stovky návštěvníků, potkat se mohli s hasiči i jinými superhrdiny

Devátou hodinou ranní byl ukázkou společného zásahu základních složek integrovaného záchranného systému odstartován tradiční Den Salvatora, který je každoročním vyvrcholením projektu studentů Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně „Cena Salvator – cena hejtmana Zlínského kraje“.

Na realizaci této akce se tradičně podíleli především profesionální hasiči, policisté a záchranáři. Letošní novinkou pak byly ukázky a prezentace celníků.

První školní autobusy se v areálu Štěrkoviště Otrokovice objevily už před osmou hodinou, kdy byly ještě v plném proudu přípravy jednotlivých prostor a ukázek. Počty malých i větších návštěvníků a jejich doprovodů se z desítek velmi brzy rozrostl na stovky. Jejich počet a především zájem nijak nezhatily ani dvě dešťové přeháňky, které trošku pokazily jinak příjemné dopolední počasí.

Odměnou všem návštěvníkům byl jistě připravený program, který mimo ukázek zásahu při dopravní nehodě s vyproštěním zraněné osoby, záchrany tonoucího, psa na vyhledávání drog a zbraní, jízdních policistů nabídnul také statické ukázky techniky hasičů, policistů, zdravotníků a celníků.

Ze strany profesionálních hasičů nechyběla také prezentace požární prevence, civilní ochrany nebo projektu „Hasík“. Pro zpestření dopoledne připravili hasiči pro děti také lanovou dráhu a projížďky motorovým člunem.

Další zajímavosti byly pro všechny návštěvníky připraveny ve stanech policistů, zdravotníků, celníků i dalších organizací.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Seriál: Cena Salvator