Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Otrokovické štěrkoviště patřilo především dětem, proběhl X. ročník Dne Salvatora

Každoročním vyvrcholením projektu Cena Salvatora – cena hejtmana Zlínského kraje je i Den Salvatora, kdy v areálu štěrkoviště Otrokovice prezentují složky IZS své dovednosti, techniku a vybavení.

Ani dešťové mraky, které od ranních hodin zakrývaly oblohu nad Otrokovicemi, neodradily stovky dětí, které přišly v doprovodu svých učitelů nebo rodičů, aby společně prožili příjemné dopoledne s hasiči, policisty, záchranáři, strážníky a studenty Střední odborné školy ochrany osob a majetku. Ti si pro ně připravili řadu zajímavých ukázek svých zásahů, výcviku a vybavení.

Všichni návštěvníci mohli sledovat společný zásah hasičů, zdravotníků a policistů u simulované dopravní nehody se zraněním osoby nebo ukázku záchrany tonoucího. Velký zájem také v dětech vzbudily ukázky z výcviku policejních psů, jízdní policie nebo zásahové jednotky.


ČTĚTE: Jubilejní desátý Jubilejní desátý ročník Ceny Salvator je za námi, oceněni byli lidé v celkem sedmi kategoriích


Každý zájemce si mohl zkusit speciální výstroj policistů nebo odebrání otisků prstů. Stranou zájmu také nebylo vybavení hasičů a zdravotníků nebo prezentace s tématikou ochrany obyvatelstva či projektu „Hasík“. Pro ty odvážnější byly připraveny projížďky čluny hasičů a policistů nebo slanění po improvizované lanovce z hasičské cisterny.

Závěr patří poděkování všem, kteří na dnešní Den Salvatora přišli a také všem těm, kteří se na jeho přípravě a provedení podíleli. Budeme se těšit na příští, již jedenáctý ročník.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Seriál: Cena Salvator