Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberecký Skiatlon 2008 v číslech

Ve čtvrtek 3. ledna 2008 proběhl v areálu SKP Jablonex v Jablonci nad Nisou – Břízkách závod v běhu na lyžích určený pro profesionální i dobrovolné hasiče. Závod organizovala požární stanice Liberec Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Ve čtvrtek se ve větrném počasí na startovní čáru postavilo celkem 21 mužů z řad převážně profesionálních hasičů a 2 ženy ze SDH obce Bílá Třemešná. Závod byl zahájen nástupem za přítomnosti ředitele HZS Libereckého kraje plk. Ing. J. Zajíčka a dalších služebních funkcionářů.

Startovní výstřel zazněl v půl dvanácté a závodníci hromadně vyrazili na trať, která pro muže měřila celkem 14,4 km a pro ženy 10,8 km. První polovinu tratě běželi závodníci klasickým stylem, ve druhé mohli použít volné techniky. Na závodníky čekala náročná trať složená z jednotlivých kol dlouhých 1 800 metrů se stoupáním do vrchu i cílovým sjezdem.

Muži byli rozděleni do tří věkových kategorií. V kategorii do 35 let zvítězil s časem 0:48:06 David Pross, v kategorii do 50 let Jiří Berger s časem 0:56:03, oba z HZS Královéhradeckého kraje. V kategorii nejstarších závodníků, nad 50 let, si na zlato sáhl Zdeněk Andrášek z HZS Karlovarského kraje, který závod zaběhl v čase 1:13:32.

Karolína Bergerová porazila svou sestru v čase 0:53:22 a získala první místo v kategorii žen. Ti, co se umístili na stupních vítězů v jednotlivých kategoriích, si od organizátorů poháru odvezli medaile, diplomy a další věcné ceny. Další umístění závodníků naleznete v připojené výsledkové listině.

V letošním roce proběhl první ročník Libereckého Skiatlonu. V loni byl sice vyhlášen, ale z důvodu malého množství sněhu ho museli organizátoři zrušit. Organizátoři doufají, že po letošním úspěšném prvním startu, budou pohár v běhu na lyžích organizovat každý rok, již za hojnější účasti závodníků a závodnic z řad hasičů celé České republiky.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem závodníkům za účast. Naše poděkování patří také provozovateli areálu, ve kterém závod probíhal a v němž závodníci nalezli příjemné zázemí. Také technická četa přispěla velkým dílem k zabezpečení a zdárnému průběhu závodů. A závod by se samozřejmě nemohl konat bez přispění našich sponzorů, TECHNOLOGIE 2000 a TŘMÍNEK PAVEL-TRUCK TECHNIC f.o., jimž tímto rovněž děkujeme.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet
Seriál: Liberecký skiatlon