Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vrtulník s bambi vakem při cvičení v Kladně prověřil velkokapacitní nádrže Eccotarp

Během nácviku hašení požárů pomocí vrtulníku s bambi vakem na letišti u Velké Dobré proběhla zkouška nabírání vody z nádrží Eccotarp o objemu 7500 a 35 000 litrů.

Pilotní testování ověřilo možnost použití obou nádrží bez asistence pozemní jednotky, která je při běžném plnění vaku hadicemi vystavena velkému tlaku a hluku přímo pod vrtulníkem.

Celkem bylo provedeno cca 15 naplnění s následným shozem vody na cíl a několik shozů přímo do nádrže. Poté následoval standardní nácvik plnění hadicemi, kterého se zúčastnilo 14 jednotek PO a letecké služby Policie ČR.

Nádrže slouží především jako zásobník užitkové vody nebo sběrná jímka na nebezpečné látky. Díky rychlému nasazení a nízké hmotnosti je vhodná i pro přečerpávání v těžko dostupných místech. K montáži není potřeba žádné nářadí, díly spojují zajišťovací kolíky. Sestavení nádrže je otázka několika minut pro dvě osoby.

Jednoduchá a pevná konstrukce je vyrobena z lehké slitiny a nerezu. Nádrž lze rychle naplnit pomocí napouštěcího kolena s koncovkou C52 s možností redukce na B75 v horní části konstrukce. Ve spodní části nádrže je napouštěcí/vy­pouštěcí ventil C52.

Díky skládací podpěrné noze lze nádrž bez problémů umístit na nakloněné rovině, aniž by došlo k deformaci konstrukce. Nádrž a konstrukci lze sbalit do překvapivě malého rozměru.


Produktovou řadu ECCOTARP vyvinula a vyrábí česká firma METAL ARSENAL s.r.o. a vyváží je do 22 zemí světa – v současné době především do Německa, Rakouska, Francie, Skandinávie a Velké Británie. Rostoucí oblibě se těší i u hasičů v České a Slovenské republice. Pokud se chcete dozvědět více, navštivte webové stránky nebo náš facebookový profil, případně napište na info@eccotarp.com.

Sdílet
Seriál: Eccotarp