Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tréninkové figuríny Multi-trauma jsou vhodné pro nácvik vyprošťování, mohou přijít o končetiny

Při cvičení se nikomu nechce být zaklíněn v polorozbitém vozidle a čelit nebezpečným podmínkám vyprošťování. Figuríny Multi-trauma mohou díky oddělitelným končetinám a otvoru v hrudníku simulovat vážná zranění či amputaci. Oddělitelná pravá ruka a pravá noha se dají částečně zafixovat pomocí suchého zipu a mohou tak upadnout během oživování, pokud zraněnému není poskytnuta důkladná pomoc.

Otvor na levé straně trupu může simulovat probodnutí trubkou od lešení na stavbě, zranění při pádu nebo při dopravní nehodě. Předmět v otvoru je pevně zajištěn, aby nedošlo k náhodnému vypadnutí, což nutí účastníky tréninku řídit se příkladným postupem pro vyproštění pacienta s probodnutím trupu. Tvar hlavy poskytuje možnost nasazení fixačního límce.

Figuríny mají anatomické rozložení hmotnosti a jádro konstrukce dostatečně pevné na to, aby mohly být uloženy pod ocelovými překlady, motorovými vozidly a stromy. Snášejí teplotu až 100°C. Dodávají se kompletně včetně gumových holínek a vyztužených popruhů overalu. K dispozici je 30, 50 a 80 kg varianta.

Figuríny pro záchranářský výcvik vyrábí firma Ruth Lee v Severním Walesu více než 30 let. Je uznávaným předním výrobcem tréninkových figurín v Evropě a stále expanduje do světa.

Pokud se chcete o figurínách dozvědět více, navštivte web www.eccotarp.com nebo napište na info@eccotarp.com – rádi vám zašleme podpůrné materiály, přijedeme a předvedeme vám možnosti použití. Vaše dotazy ráda zodpoví naše kolegyně Petra Smolková na tel.: 737 802 153.

Sdílet
Seriál: Eccotarp