Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ohnivzdorné tréninkové figuríny jsou určeny pro bezpečný nácvik při vysokých teplotách

Představujeme vám ohnivzdornou figurínu – další z řady tréninkových figurín. Figurína je vhodná pro bezpečný nácvik záchrany v extrémních teplotních podmínkách s reálnými plameny. Samozhášecí figurína je vyrobena z materiálu, který účinně zpomaluje hoření a figurína tak představuje dobrou rovnováhou mezi teplotní odolností, trvanlivostí a odolností proti odírání.

Ohnivzdorná figurína vydrží stálou teplotu 160 °C, což je průměrná teplota ve výšce kolen v uzavřeném tréninkovém prostoru. U stropu může teplota dosahovat až 400 °C. Figurína je také dost pevná na to, aby mohla být uložena pod těžkými objekty a umožňuje tak široké možnosti použití. Dostupná je v pěti velikostech (batole 10 kg, mladík 20 kg, dospělý 30, 50 a 70 kg).

Na rozdíl od univerzálních figurín je konstrukce této vyztužená nehořlavou tkaninou Nomex, materiálem používaným u většiny výrobců nehořlavých obleků. Vnější overal figuríny tak odpovídá standardu EN11612. Oddělená kapuce je též vyrobena z Nomexu a kompletně kryje a chrání hlavu i trup.

Prodej figurín v ČR zajišťuje exkluzivně společnost Metal Arsenal Trade s.r.o., výrobce záchytných van a dalších produktů pro likvidaci havárií, práci s nebezpečnými látkami a ochranu životního prostředí. Figuríny jsou vyráběny již 30 let v Anglii a jsou využívány a ověřeny hasičskými a záchranářskými složkami i armádou po celém světě.

Pokud se chcete o figurínách dozvědět více, navštivte web www.eccotarp.com nebo napište na info@eccotarp.com – rádi vám zašleme podpůrné materiály, přijedeme a předvedeme vám možnosti použití. Vaše dotazy ráda zodpoví naše kolegyně Petra Smolková na telefonním čísle 737 802 153.

Sdílet
Seriál: Eccotarp