Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První jarní týden na POŽÁRECH

Máme za sebou týden, který otevřel první jarní den. Ačkoli počasí místy tahalo ven, nepolevili jsme a neúnavně jsme pro vás přinášeli články. Pojďme si vypíchnout dejme tomu dva články za každý den.

Pondělí, 21. března 2011

Z archivu, což je přehled všeho, co jsme na web vložili v jednoduchém časovém sledu (odkaz vpravo pod aktuálním děním), vybíráme např. hned první událost – hned v pondělí ráno jsme informovali o komplikovaném zásahu hasičů v Moravskoslezském kraji, kteří vyjeli k dopravní nehodě vozidla, jež narazilo do plynové přípojky a sloupu elektrického vedení, čímž vznikl požár.

Velkou diskuzi i zájem vzbudil taktéž pondělní článek o účtování likvidačních prací hasičů u dopravních nehod pojišťovnám.

Úterý, 22. března 2011

V úterý jsme mimo jiné informovali např. o požáru skladovací haly v Praze, která nehořela poprvé. Na místě jsme měli svého redaktora a fotografa, měli jste tedy zprávy z první ruky. Se zájmem jste si taktéž přečetli článek o profesionálním hasiči, který spolu s kamarády zabránil přepadení jednoho z plzeňských barů.

Středa, 23. března 2011

Ve středu došlo u Klatov k tragické nehodě, která si vyžádala dva lidské životy a jedno těžké zranění. Zemřeli oba řidiči, přežila spolujezdkyně. Zajímavé cvičení proběhlo v Praze. V třípodlažní podzemní nemocnici, která se nachází pod nemocnicí Thomayerovou, došlo ke cvičnému požáru se záchranou osob.

Čtvrtek, 24. března 2011

Čtvrtek přinesl informaci o těžké dopravní nehodě na začátku dálnice D1. Ta si vyžádala jedno těžké zranění . Po celý týden jsme taktéž informovali o požárech trávy a lesních porostů. U jednoho z nich – v Židlochovicích – byl na pomoc povolán i vrtulník.

Pátek, 25. března 2011

V pátek jsme vydali článek o hasičích z Písku a Čimelic, kteří dostali do svého vybavení defibrilátory. Jako první a nejpodrobněji jsme informovali o výbuchu areálu v bývalých skladech Benziny v České Lípě, který si vyžádal dva lidské životy.

Sobota, 26. března 2011

Sobotní události přinesly článek o tonutí dítěte, které se pokusila zachránit jeho matka. I ta ovšem málem přišla o život. Stotisícovou škodu a zranění majitele si vyžádal požár v Kvasicích, o kterém jste si u nás mohli přečíst odpoledne.

Neděle, 27. března 2011

V neděli jsme se v rubrice Historie vrátili na místo páteční exploze – do České Lípy. Tam se před 32 lety bojovalo s požárem, v jehož likvidaci výrazně pomohl hrdinský čin jednoho z hasičů.

Jelikož se bavíme o neděli, samozřejmě nemohla chybět naše pravidelná technika, tentokrát jste se dočetli o vyprošťovacím tanku VT-72B, sloužícím u Záchranného útvaru v Hlučíně.


Celý víkend strávila část naší redakce v Jablonci, kde jsme byli jakožto mediální partneři celé akce na soutěži v požárním sportu Jablonecká hala 2011. Přinášeli jsme online videopřenos, fotografie a oba dny jsme uzavřeli videosestřihem a reportáží.

Během týdne jsme se samozřejmě nezapomněli věnovat událostem v Japonsku, které podrobně sledujeme.

Sdílet