Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Začal Interschutz 2015, největší veletrh v oblasti požární ochrany s více než 60letou tradicí

V pondělí ráno se úderem deváté otevřely brány výstaviště v německém Hannoveru. Začal veletrh Interschutz 2015. Událost, která se opakuje pouze jednou za pět let, se na své klasické místo vrací po krátkém odskoku do Lipska, odkud jsme vám přinášeli jedinečné informace v roce 2010. Trojice našich redaktorů neponechala nic náhodě a brány s novinářskou registrací překročila již krátce po osmé hodině.

Začalo hledání Press centra – to by samo o sobě nebylo až tak složité. Zaskočil nás fakt, že Press centrum pro Interschutz 2015 není v nativním Press centru areálu. Pochvalovali jsme si nové redakční koloběžky, s nimiž jsme při hledání centra projeli i jednu z prázdných hal.

/--tweet \--

Nakonec jsme dorazili k cíli a své registrace vyměnili za plnohodnotnou novinářskou akreditaci. K ní se váže parkovací lístek a přístup do Press centra s vysokorychlostním internetem, občerstvením, stolečky i židličkami. Právě v těchto prostorách vzniká článek, který právě čtete, včetně fotografií a videozáběrů.

/--tweet \--

Na veletrhu se prezentuje 1162 vystavovatelů z celého světa, k prohlédnutí jsou více než 2 tisíce produktů. Mnohdy se jedná o novinky a jejich světovou premiéru. Tou největší (co se prostoru týče) je bezesporu představení nového letištního Panthera. Rosenbauer na veletrhu prezentuje dvou a třínápravový model.

Svá zastoupení mají na této jedinečné akci i české firmy, potažmo česká zastoupení zahraničních výrobců. Hasičské automobily vyplňují nejen téměř veškerý prostor mezi halami, ale rovněž velkou část jejich interiéru. Vozidla jsou skutečně mezi produkty veletrhu zastoupená velkou měrou.

Samozřejmě sledujeme i novinky v oblasti osobních ochranných prostředků i vybavení hasičů, ty nejzajímavější pro vás vybíráme do připravovaných reportáží.


Na minulém ročníku se prezentovalo 1 220 firem ze 46 zemí z celého světa. Celkem pak veletrh navštívilo 123 266 návštěv­níků, kteří pocházeli z 53 různých zemí. Veletrh o rozloze 90 000 m2 se podařilo kompletně vyprodat. 21 % všech návštěvníků pak přicházelo ze zahraničí. Z České republiky se na veletrhu prezentovalo 10 firem.

Server POŽÁRY.cz tedy letos nebude chybět na žádné ze dvou velkých celosvětových akcí, kromě Hannoveru také vyrážíme na Světové policejní a hasičské hry do Fairfaxu.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ