Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mercedes v Hannoveru prezentuje široké portfolio svých podvozků pro hasiče a záchranáře

Poměrně velký prostor má na hannoverském výstavišti v rámci veletrhu Interschutz 2015 firma Mercedes Benz. Stuttgartská automobilka zde představuje široký sortiment podvozků, které využívají hasiči a záchranáři po celém světě.

Vstupu do haly a do „zákoutí“ Mercedesu vévodí sportovní AMG GT S v hasičské úpravě s vidlicovým osmiválcem, vedle něj zdravotnický kombík třídy C. Velkou pozornost poutala studie dvou Smartů – Forfour pro hasiče a Fortwo záchranářského First Respondera. Obě tato městská minivozítka poháněl litrový tříválec o výkonu 52 kW.

Následovaly větší Mercedesy – od Citanu, přes různé varianty Sprinterů (včetně šestikolového kousku), Unimogy, Atega, až po automobilový žebřík na podvozku řady Antos. Některá z vozidel si představíme podrobněji v naší unikátní rubrice Technika.

/--tweet Na článku jsme pracovali předem, ostatně materiálu na největším veletrhu v oblasti požární ochrany sbíráme více, než stihneme v tomto týdnu spotřebovat. Na zajímavosti se tak můžete těšit i v dalších týdnech.

\--

Vozidla byla mnohdy zapůjčená z aktivní služby, mezi uživatele patřili kromě profesionálů také například dobrovolní hasiči.

Mercedes Benz na veletrhu předvedl, že pro záchranné složky dokáže dodat téměř jakékoli řešení, ve spojení s kvalitním nástavbářem tak mohou nejen hasiči, ale i zdravotníci využívat Mercedesy pro velmi širokou škálu potřeb a nasazení.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ