Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rosenbauer dodal do Švýcarska Volvo AT TLFA, využívat ho budou hasiči ve městě Locarno

Obrovskou vnitřní i venkovní expozici měl na veletrhu Interschutz přední rakouský nástavbář Rosenbauer. Jeho nástavbu řady AT neslo i Volvo FMX pro hasiče ve švýcarském městě Locarno.

Podvozek

Cisterna je postavena na podvozku Volvo FMX 450 o rozvoru 4 200 mm s pohonem všech kol a motorem o výkonu 332 kW v rozsahu 1 600– 1900 otáček za minutu. Samozřejmostí je plnění emisní normy Euro 6.

O přenos hnacích sil se stará plně automatická šestistupňová převodovka PT2106 Powertronic. Řadí bez ztráty výkonu, je osazena pomocným pohonem, integrovaným retardérem a nouzovým čerpadlem posilovače řízení.

Kabina je šestimístná, prostor pro mužstvo je integrován do nástavby. V zadní řadě sedadel jsou integrovány držáky dýchacích přístrojů. Přímo v zadních dveřích jsou integrovány otočné schody, které jsou tak posádce k dispozici v jakémkoli stupni otevření.

Nástavba

Nástavba je hliníková, vyrobena v rámci Rosenbauerova standardu AluTechnology. Je samonosná, hliníková se sendvičovou konstrukcí.

Ve vozidle je zabudováno čerpadlo N35, o jeho řízení – stejně jako o obsluhu celé nástavby – se stará systém LCS 2.0 (Logic Control System).

Zařízení pro rychlý zásah je uloženo nad ovládacím panelem čerpadla a sestává z proudnice a 30m hadice na navijáku.

Volvo v nádržích veze 3 000 litrů vody a 400 litrů pěnidla.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ