Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úvodní slovo k vystavené technice na letošním Pyrosu

Hasičský veletrh Pyros, pořádaný každé dva roky, přináší jako již tradičně mimo jiné i novinky na poli mobilní požární techniky. Ani tento ročník není výjimkou.

Na volné ploše lze shlédnou expozici našich výrobců požárních automobilů, THT Polička představuje např. pěnovou Scanii s plastovou nástavbou, která je zařazena ve výjezdu hasičského sboru mladoboleslavské Škody, dále pak již relativné známou CASku na podvozku Tatra Terrno s hliníkovou nástavbou. Tento automobil je dnes stále častěji možné vidět zejména u jednotek dobrovolných hasičů. Ve vnitřní expozici pak je vystavený MAN, jehož funkčnost nástavby je řízena za pomoci CAN sběrnice. Nesmíme zapomenout ani na již proslulý Mercedes Atego pro HZS ČR, tedy tzv. jeden ze čtyřiceti…

vnitřní expozice firmy Ziegler

Z dalších našich výrobců se prezentuje SPS Slatiňany s extrémně nízkou CASkou 8 na německém MANu, určenou pro JSDH Lužec, v její expozici jsou i další vozy, jako např. CASka na tentokrát velkém MANu od jednotky SDH Prachovice.

Firma ZHT Group zde vystavuje malý zásahový automobil na již známém Mitshubishi Canter a také novinku – zásahový vůz na Mercedesu Sprinter. V její expozici je také další Sprinter, tentokrát v novém barevném provedení vozidel Polici České republiky. Oproti stávajícímu zbarvení je to opravdu velká změna.

Další z tradičních vystavovatelů, dovozce plošin Bronto a vozidel rakouského výrobce Rosenbauer, firma D.I.K. Consulting, představuje osvědčenou CASku na Mercedesu, dále dvojici plošin Bronto, z nichž velmi působivě vypadá ta, která je v barevném provedení RAL 3024 a je postavena na nízkém podvozku Mercedes Econic.

Dále zde má svojí expozici německý Ziegler a několik dalších jako např. KOV Velim. Podrobnější informace se dozvíte později.

-wap-

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS