Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na výstavišti v Brně proběhly bezpečnostní veletrhy IDET, PYROS a ISET

Ve středu 29. května 2019 byl na brněnském výstavišti zahájen další ročník mezinárodních bezpečnostních veletrhů. Společně se uskutečnil 15. mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET, 19. mezinárodní veletrh požární techniky a služeb PYROS a 10. mezinárodní veletrh bezpečnostní techniky a služeb ISET.

Bezpečnostních veletrhů se na rekordní ploše zúčastnilo 520 firem z 35 zemí. Expozice HZS ČR v pavilonu F představila jednu ze speciálních činností, kterou hasiči zajišťují. Jedná se o hasiče-lezce. Návštěvníci se seznámili s historií i nejaktuálnějšími trendy této velmi náročné a specifické práce.

Na stánku byla také umístěna nově pořízená technika, konkrétně nová mobilní chemická laboratoř, chemický kontejner a nová cisternová automobilová stříkačka se zadní řiditelnou nápravou. K vidění byl i výcvik jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

V době bezpečnostních veletrhů se konala odborná konference se zahraniční účastí Pyromeeting, jejíž hlavním letošním tématem byla změna klimatu.

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS