Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na brněnském výstavišti se koná další ročník specializovaného veletrhu Pyros, naplnil sotva jednu halu

Ve dnech 6. až 8. října se v prostorách brněnského výstaviště koná specializovaný veletrh PYROS, určený především odborníkům z oblasti požární ochrany, činností integrovaného záchranného systému, ochrany zdraví, života a majetku.

Veletrh býval oborovou jedničkou v ČR s dlouholetou tradicí – první ročník se konal již v roce 1972. Býval rovněž jedinečnou příležitostí získat přehled o fungování integrovaného záchranného systému a jeho jednotlivých složkách, v současné době však jeho význam i velikost intenzivně klesá a ani letos tomu nebylo jinak.

Přečtěte siFirma Moto-Truck poprvé dodala hasičskou Scanii, nový zářivě červený vůz budou využívat hasiči ze Starého Jičína

Kompletní veletrh se pohodlně a s rezervou vešel do pavilonu Z, na venkovní ploše byla staticky vystavena stávající technika především Hasičského záchranného sboru České republiky. Několik vozidel se ukázalo průjezdem po ploše určené dynamickým ukázkám.

Ani účast odborníků z naší redakce již není stálá, z tradičního vystavovatele a především dlouholetého mediálního partnera jsme se stali rovněž pouhými návštěvníky – doba zkrátka umožňuje prezentovat novinky jinak – lépe a ani obchody již nelze uzavírat podáním ruky na veletrhu.

Přečtěte siOstravští hasiči nahrazují dosluhující Econicy, ve městě budou nově jezdit Scanie se zvýšenou kabinou pro mužstvo

Největším přínosem naší letošní návštěvy v Brně tak byla možnost potkat se po dlouhé době s ostatními odborníky z oboru, kolegy a známými, se kterými dlouhodobě intenzivně spolupracujeme. Stejný benefit Pyros připravil i ostatním, stal se prostorem pro osobní setkání u vybavení, o kterém se denně píše na našem webu.

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS