Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

SINGING ROCK na veletrhu Pyros 2008

Na brněnském veletrhu Pyros

SINGING ROCK
2008 ve výstavní hale G1 u stánku č.24 měla expozici firma renomované značky známé především „lezecké" veřejnosti – SINGING ROCK.

Na brněnském veletrhu Pyros 2008 ve výstavní hale G1 u stánku č.24 měla expozici firma renomované značky známé především „lezecké" veřejnosti – SINGING ROCK.

Krom již známých a kvalitních výrobků přišla firma se třemi novinkami. První novinkou je motorový naviják s označením ACTSAFE ACC.





Motorový naviják ACTSAFE ACC:
Hlavní rozdíl mezi starším předchůdcem s označením ACTSAFE PME je pohon na elektrickou energii a tím i všestrannější použití především možnost práce v uzavřených prostorách, kde kvůli výfukovým plynům nebylo možno starší model použít a když, tak za použití dýchací techniky, která samozřejmě stěžovala práci. Další zásadní změnou je možnost obousměrného pohybu po laně.

Základní technické údaje:

Bezpečné zatížení: 200 kg

Max. zatížení (rescue): 250 kg

Rychlost: 0–22m v obou směrech

Motor: elektrický

Dojezdová vzdálenost: standartní baterie – 250m při 100kg zatížení (možnost připjení druhé záložní baterie)

ACTSAFE ACC je v EU schválen jako součást pracovního systému.



Druhá a třetí novinka se týká výcviku a školení. V září 2008 bude otevřen výcvikový polygon, první svého druhu v ČR. Podle našich informací by se mělo jednat o polygon vybavený především pro technické lezení a záchranné práce (střechy, lanovky, sloupy apod.). V listopadu pak spustí firma výcvikový program IRATA (certifikát s mezinárodní platností).

Více informací na www.singingrock.cz

-kuw-


Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS