Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stodvanáctka na Pyrosu

Miroslav Vaňura, který má na TV NOVA pořád 112, se objevil i

112 na Pyrosu 2008
na letošním ročníku veletrhu Pyros, kde ze na stánku ministerstva vnitra zúčastnil akce o složkách IZS.

Miroslav Vaňura, který má na TV NOVA pořád 112, se objevil i na letošním ročníku veletrhu Pyros, kde ze na stánku ministerstva vnitra zúčastnil akce o složkách IZS.



Miroslav Vaňura se svým pořadem 112 představil na brněnském výstavišti v hale G postupně práci a činnost všech složek Integrovaného záchranného systému, tedy záchranné služby, hasičů, republikové a i městské policie.



Návštěvníci veletrhu shlédli tak např. názornou praktickou ukázku poskytnutí správné první pomoci včetně masáže srdce, kterou provedla zdravotnická záchranářka se ZZS JMK. Následně si to okusila také náhodně vybraná, laická dvojice z davu.



Poté následovalo povídání se členy speciální zásahové jednotky Městské policie Brno, to se týkalo zejména záchranných prací ve výškách a nad volnou hloubkou. Poté si výstroj této jednotky opět mohl vyzkoušet některý z návštěvníků veletrhu.



Dále následovalo to samé, ovšem v podání příslušníků HZS České republiky a také republikové policie.



Akce měla v řadách návštěvníků velký ohlas, což dokazovalo velké množství zájemců u stánku ministerstva vnitra . Tam bylo mimo jiné k vidění také několik automobilů hasičů a policie. Lákadlem byl jistě silný policejní motocykl Honda.



 -wap-

Sdílet
Seriál: Veletrh PYROS