Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Salvator 2008 – cena hejtmana Zlínského kraje

HZS Zlínského kraje je tradičním partnerem ceny Salvator, která se uděluje za mimořádné činy v oblasti ochrany života, zdraví, majetku či bezpečnosti obyvatel Zlínského kraje. Cena Salvator je každoročně udělována členům integrovaného záchranného systému Zlínského kraje a občanům, kteří svůj záslužný čin vykonali na území Zlínského kraje.

Nominační období trvá od 1. do 23. 2. 2009

Cena Salvator 2008 bude udělena v sedmi kategoriích – Hasič, Zdravotník, Policista, Ostatní složky IZS, Občan, Dlouhodobá činnost a Dětská cena. Změnou oproti loňskému ročníku je přidání kategorie Ostatní složky IZS, do které patří například městské policie ve Zlínském kraji nebo některé neziskové organizace, které mají v našem kraji sídlo nebo pobočku. Veřejnost může nominovat nejen spoluobčany nebo tým lidí, ale také sdružení a organizace, a to prostřednictvím tradičních nominačních pohlednic umístěných v nominačních stojanech ve větších městech kraje, pomocí formuláře na stránkách http://www.cenasalvator.cz/ nebo prostřednictvím nominačních lístků v periodikách.

Cena si mimo jiné klade za úkol ukázat, že mezi námi stále ještě žijí lidé, kteří jsou ochotni pomáhat, obětovat se, někdy dokonce i riskovat vlastní život pro druhé.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet
Seriál: Cena Salvator