Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Kaden opět před Vánoci doplnila sklady a přichází s dalším modelem, Tatra z KOBITu má pět rolet

Známou českou firmu Kaden z Nového Hrádku zabývající se výhradně ruční výrobou kovových modelů nemá cenu moc představovat. Mezi sběrateli modelů je velice oblíbená a po nových kusech se vždy jen zapráší. To již většina našich čtenářů ví z předchozích článků, kde bylo několik novinek představeno.

Dnes si představíme hasičský model Tatra 815–7 CAS 20 4×4 s nástavbou od českého výrobce hasičských vozidel firmy KOBIT. Firma Kaden již podobný model vyrobila před mnoha lety a to s nástavbou THT Polička, kdy mělo vozidlo čtyři rolety. Dnešní model je o mnoho více propracovaný co se týká detailů a má o roletu navíc.

Přečtěte siMODELY: CAS 30 Tatra 815-7 ve verzi 6x6 i 4x4

Opět se jedná o model v měřítku 1:43, který je z plastu a kovu. Samozřejmostí je odklápěcí kabina, pod kterou je pěkně zpracovaný model motoru. Součástí modelu jsou drobné doplňky, kterých je tentokrát o něco více.

Krom zpětných zrcátek a stěračů začal Kaden k hasičským modelům dávat také bedny na ženijní nářadí a různé vybavení, které se umísťují na horní část nástavby, čímž se o něco přiblížil k reálné cisterně.

Věřím, že pokud jste ještě do nedávna nevěděli za co utratit peníze, tak je to jeden z tipů. Mimo jiné má Kaden rozpracovaný další model, kterým určitě nadchne všechny tatrováky a hasiče a to model Titanu.

Přečtěte siZáchranný útvar HZS ČR převzal dvojici cisternových zodolněných stříkaček Tatra Titan, čtyřmístná kabina odolá explozi protitankové miny

Samozřejmě pokud se mi poštěstí a model Titanu si opět koupím, rád ho zde na webu představím.

Sdílet
Seriál: Hasičské modely