Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

MODEL: Fire Department City of New York Squad 61

Dnes vám opět představíme model hasičského žebříku Fire Department City of New York Squad 61. Model navazuje na předchozí z diamantové kolekce, tudíž je také v měřítku 1:32.

Z této diamantové série bych řekl, že se jedná o nejlépe propracovaný model cisterny, co byl kdy vydán. Dominantou je pokreslená nástavba. Jednotka Squad 61 je jediným sborem, který má státní vlajku a orla na obou stranách cisterny.

Na design maleb získali odborníka Boba Marxe ze společnosti RJ Marx. Seagrave pověděl Bobovi, že darují hasičský vůz pro F.D.N.Y. a chtěli by zakomponovat „poctivé vlastenecké téma“ do maleb cisterny.

Bob představil návrh, který můžeme na cisterně vidět. Ředitel firmy Hebe přidal slova „Nikdy nezapomeneme – Never Forget“, aby vzpomněl na kamarády, které ztratili 11.září. Společnost RJ Marx také vytvořila malby na automobilovém žebříku jednotky Ladder 10 z New Yorku.

Model má samozřejmě opět otvírací všechny dveře a stahovací okénka. Samozřejmostí jsou hadrové hadice na nástavbě, kde se nachází také velká spousta otvíracích beden plných vybavení.

Do nejmenšího detailu je propracována také kabina a to jak včetně vybavení, tak i nášivek na sedačkách, nebo popisek na dveřích.

Výrobní číslo mého modelu je 0546 s tím, že dnes je model prakticky nesehnatelný a pokud ano, tak za velmi vysokou cenu.

Sdílet
Seriál: Hasičské modely