Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

DEVA nabízí třívrstvý zásahový oděv RED FOX, své ochranné vlastnosti si zachovává i po desítkách pracích cyklů

Společnost DEVA F-M zařadila do své nabídky nový třívrstvý zásahový oděv RED FOX pro hasiče. Testován je podle normy ČSN EN 469 a to i po 30 pracích cyklech na 60 °C.

Design oděvu

RED FOX přichází v novém designu, který firma DEVA nazývá Elite Pro. Střih je ergonomický s upravenou ramenní částí včetně zpevnění pro zvýšení životnosti při nošení dýchacího přístroje.

Přečtěte siDEVA přichází na trh s novými zásahovými oděvy i nehořlavou mikinou z materiálu Nomex

Vyztuženy jsou rovněž lokty a kolena – kolenní výztuže lze rozepnout suchým zipem a měnit dle potřeby vnitřní pěnovou ochranu.

Upraveny byly i patky kapes, oděv doplňuje reflexní stříbrná paspule a další stříbrné reflexní prvky. Žlutostříbrné pásky jsou perforované.

Zdrhovadlo je bezpečnostní s rychlorozepí­náním, pod svrchním lemem na suchý zip je náprsní kapsa. Na kabátu nechybí kapsa na radiostanici a poutka na mikrofon a ruční svítilnu. Boční kapsy doplňují kroužky pro karabinu.

Rukáv je zakončen výpletem a samostatným poutkem pro palec. Nohavice kalhot jsou vybaveny lemem se všitou gumou.

Šle jsou odnímatelné, spoj na zádech je pevně všitý. Obvod pasu kalhot lze regulovat pásky na suchý zip. Na obou nohavicích jsou boční kapsy.

Testy a materiál oděvu

Použitá vrchní tkanina DEVA Diamond je rovněž novinkou s vysokými technickými parametry pevnosti v tahu, trhu a pevností švů, která posouvá hranici životnosti oděvů. Oděv se vyznačuje skvělými tepelnými parametry i díky nové 3D tepelné bariéře a je dobře prodyšný. K tomu pomáhá jak polytetrafluo­rethylenová ( PtFE) membrána, tak prodyšná protivzlínavá bariéra.

Přečtěte siZásahový oděv DEVA Rescuer je určen pro technické zásahy, dodává se ve dvou barevných kombinacích

Oděv byl úspěšně testován v celém rozsahu požadovaných ochranných vlastností podle normy EN 469:2020 a to po 30 pracích cyklech na teplotu 60 °C. To při reálném používání u hasičských záchranných sborů dokládá vysoké ochranné vlastnosti po dlouhou dobu používání.

DEVA tím posouvá posuzování ochranných vlastností zásahových oděvů na novou hodnotu a prokazuje vysokou kvalitu použitých materiálů.

Test na předpověď popálenin dle ISO 13506 předpokládá 0 % popálenin 2. a 3. stupně. Při testu na 25 cyklů praní metodou LCO2 (tekuté CO2) RED FOX prošel bez poškození.

Vrchní materiál RED FOXu tvoří 93 % meta aramid, 5 % para aramid a 2 % polyamidové antistatické vlákno.

Membrána je vyrobena ze 44 % z meta aramidu, 21 % para aramidu a 35 % PTFE-PU FR.

Pro tepelnou bariéru je pak používán ze 67 % aramid, z 32 % viskóza FR a 1 % antistatický polyamid.

Nabízené barvy

RED FOX je nabízen v modré, červené a pískové barvě, design je připraven i na instalaci RFID čipu. Samozřejmostí je volitelný nápis na zádech.

Sdílet
Seriál: Firma Deva