Úterý 19. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahový oděv DEVA Rescuer je určen pro technické zásahy, dodává se ve dvou barevných kombinacích

Firma DEVA přináší na trh novinku v oblasti oděvů pro technické zásahy dle ČSN EN 16689:2017 – Rescuer.

Technické zásahy zahrnují činnosti související s prostředím a podmínkami spojenými se scénáři, které se vyskytují při dopravních nehodách, při práci, často dlouhodobé, uvnitř zřícených staveb a v jejich okolí po přírodních katastrofách (zemětřesení, sesuvy půdy atd.) tam, kde je nutná ochrana proti mechanickým rizikům, v omezené míře i proti teplu a plameni.

Základní barvu tvoří žlutá s vysokou viditelností, doplňuje ji dle volby zákazníka červená či modrá.

Na oděvu Rescuer samozřejmě nechybí ani retroreflexní stříbrné prvky. Na základě zvolené barevné kombinace splňuje Rescuer třídu viditelnosti 2 nebo 3 dle normy ČSN EN ISO 20471:2013.

Přečtěte siDEVA přichází na trh s novými zásahovými oděvy i nehořlavou mikinou z materiálu Nomex

Složení oděvu

Svrchní materiál oděvu je oděruvzdorný PLUSMARK – jeho složení tvoří ze 45 % modacrylic, z 35 % bavlna, 18 % je z polyamidu a 2 % je antistatické vlákno.

Ergonomický střih oděvu, lehká materiálová skladba a vysoká prodyšnost a nepromokavost z něj dělá ideální vybavení pro práci. Rescuer je navíc vysoce odolný vůči kontaktnímu teplu.

Jednovrstvý oděv je vybaven membránou ANOMEMBRANE PU 2L. Líc tvoří z 50 % viskóza, ze 49 % aramid a z 1 % antistatické vlákno, rub je celý z polyuretanu.

Přečtěte siDEVA nabízí třívrstvý zásahový oděv RED FOX, své ochranné vlastnosti si zachovává i po desítkách pracích cyklů

Vybavení a střih

Rescuer je v základním provedení vybaven standardními doplňky zásahových oděvů – nechybí bezpečnostní zdrhovadlo, kapsa na radiostanici ani poutka v bočních kapsách kabátu s polokroužky na zavěšení rukavic.

Na levé straně kabátu můžete mít i suchý zip na textilní jmenovku, případně doplněny vlastní nášivky, výšivky apod. Rukávy mají nastavitelné manžety.

Kalhoty mohou disponovat mnoha kapsami – kromě běžných bočních na stehnech i klasické na odložení volných rukou nebo na zadní straně.

Kolena jsou zesílena a pod výztuhu lze vložit výztuž. Konce nohavic uzavírá vnitřní manžeta. Šle jsou nastavitelné, na zádech pevně spojené.

Střih oděvu lze měnit podle skutečných potřeb a příslušenství, které jeho uživatel používá.

Sdílet
Seriál: Firma Deva