Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velkokapacitní nádrže od Eccotarp s objemem až 50 000 litrů pomáhaly s hašením požárů v Hřensku

V posledních 20 dnech všichni s napětím sledovali boj profesionálních i dobrovolných hasičů z mnoha koutů naší republiky s ohněm, který zachvátil významnou část Hřenska. Hořet začalo 24. července a od té chvíle se nikdo z hasičů ani dobrovolníků nezastavil.

Fantastická koordinace, promyšlená organizace, operativní scénáře, neúnavný boj, obrovská zodpovědnost, neskutečné nasazení – to vše provázelo každý den. Hluboký obdiv a obrovské díky všem, kteří se na záchraně lesů podíleli. Pravčická brána stojí, lesy postupně dodoutnávají a případná nová ohniska požáru bude hlídat armáda s drony s termokamerami.

Přečtěte siPožár v národním parku České Švýcarsko byl zlikvidován, profesionální hasiči s koncem prázdnin přestali poskytovat technologickou pomoc

Hasiči v průběhu zmíněných 20 dnů používali pro boj s ohněm nejrůznější techniku a vybavení – mj. mobilní čerpadla, hadicové vedení, cisterny, speciální hasičská letadla uzpůsobená pro nabírání vody z otevřených vodních ploch, helikoptéry s bambi vaky a např. také velkoobjemové nádrže.

A právě helikoptéry s bambi vaky o objemech 800 – 3 000 litrů byly vidět téměř v každém článku, pořadu nebo reportáži. Bambi vaky mohou nabírat vodu buď na otevřených přírodních vodních plochách (řeky, rybníky, jezera) nebo z již zmíněných velkokapacitních nádrží.

Velkokapacitní nádrže určené pro použití vrtulníky s bambi vaky jsou významnou součástí produktového portfolia Eccotarp a byly k dispozici v Hřensku jako zásobníky vody na dohašování nových ohnisek požáru.

Nádrže mají skládací konstrukci, jsou pevné, sestavené během několika minut bez nutnosti použití nářadí, s objemem až 50 000 litrů a na horní část konstrukce se dá jednoduše připevnit napouštěcí koleno, které zajistí rychlé naplnění nádrže bez nutnosti osobní asistence.

Více informací o velkokapacitních nádržích od Eccotarp najdete na webu společnosti.

Sdílet
Seriál: Eccotarp