Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dobrovolní hasiči a soutěž o defibrilátor

Ve dnech 17. až 19. února 2011 přivítá pražské Výstaviště v Holešovicích již 18. ročník mezinárodního veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení PRAGOALARM / PRAGOSEC 2011.

Na stánku 95LK se ho účastní také Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Určitě se zastavte. Váš sbor totiž může vyhrát automatizovaný externí defibrilátor LIFEPAK 1000.

Stačí u nás vyplnit anketní lístek, který bude zařazen do slosování v sobotu v 15.00 hodin po ukázkách vyprošťování osoby z havarovaného vozidla. Čím více členů Vašeho sboru vyplní anketní lístek, tím větší šance, že jej získá právě Vaše jednotka. Na Výstavišti mimo jiné budete mít možnost vidět historickou i současnou hasičskou techniku.

Spolu s pořadatelem vás srdečně zve SH ČMS. Vstup pro dobrovolné hasiče (také ve variantě hasič + partner/ka + 2 děti) po předložení průkazky členství ZDARMA. Veletrh připravujeme souběžně s prestižním veletrhem bytového nábytku, doplňků a designu PRAGOINTERIER – NEW DESIGN, takže můžete na výstavišti strávit příjemný den s celou rodinou.

Něco málo o sponzorovi ankety a výrobku, který hasičům věnuje: Physio-Control, divize společnosti Medtronic Czechia s.r.o. je tradičním americkým výrobcem defibrilátorů LIFEPAK s více než 50ti letou historií. Značka Lifepak je synonymem spolehlivosti, odolnosti a jednoduchosti použití. Defibrilátory Lifepak používá většina zdravotních záchranných služeb v České republice.

Automatizovaný externí defibrilátor Lifepak 1000 je navržen tak, aby byl jedním z nejvýkonnějších dostupných nástrojů pro podporu základních životních funkcí. Lifepak 1000 díky technologii cprMAX, která zvyšuje podíl masáže hrudníku během zásahu, je jediný AED na trhu, který přesně odpovídá požadavkům mezinárodně respektovaných Doporučení pro resuscitaci, publikovaným v roce 2010 Evropskou radou pro resuscitaci.

Díky eskalaci energie výboje až do 360 J maximalizuje úspěch defibrilace u pacientů, kteří vyžadují více než 1 výboj. Jako nejodolnější defibrilátor značky Lifepak je předurčen pro použití v nejnáročnějších podmínkách zásahů v terénu. Je odolný proti vodě a prachu (IP 55), proti nárazu, pádu z výšky 1 metru na každý roh, hranu a povrch, otřesům a vibracím.

Rozšíření o funkci monitorování EKG svodu II na velkém displeji za použití 3svodového kabelu, přináší uživatelům se znalostí EKG možnost rychle se rozhodovat a usnadňuje zhodnocení srdečního rytmu pacienta. Snadné a intuitivní uživatelské rozhraní a zřetelné, srozumitelné pokyny pomáhají zaškoleným uživatelům reagovat rychle a s jistotou.

Při srdeční zástavě může vybavenost prvních zasahujících defibrilátorem Lifepak 1000 znamenat klíčový přínos pro šanci na přežití.

Více informací na: www.physio-control.cz

Ing. Karel Richter v.r.
Starosta SH ČMS

Sdílet
Seriál: Pragoalarm / Pragosec