Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dnes začal v Praze 19. ročník veletrhu Pragoalarm/Pragosec

Dnes začal na pražském Výstavišti v Holešovicích již 19. ročník veletrhu mezinárodního veletrhu zabezpečení a požární ochrany Pragoalarm/Pra­gosec.

Nad celým veletrhem převzal záštitu ministr vnitra Jan Kubice. Veletrh je možné navštívit ve dnech 5. až 7. června. K vidění je zde mnoho novinek zabezpečovacích a komunikačních systémů, které zde představují renomované firmy.

Doprovodný program se bude věnovat především novým trendům v řešení bezpečnosti, ale nevynechá ani téma korupce a efektivních úspor při zadávání výběrových řízení nebo využití ICT ve fyzické bezpečnosti. Do přednáškového sálu se přesune debata odborníků nad aktuálními trendy v oblasti protipožární ochrany budov nebo naléhavá problematika zabezpečení bytových domů.

Pracovníci krizových orgánů měst a obcí mohou získat zajímavé tipy pro efektivní zajištění bezpečnosti a ochrany obyvatelstva a bezpečnostní manažeři firem se mohou zúčastnit kritické debaty o spolehlivosti a účinnosti bezpečnostních systémů. Konference Pragosmart – chytré bydlení zase nabídne bezpečnost a úspory prostřednictvím využití inteligentních technologií.

Na veletrhu Pragoalarm/Pragosec se pod společným mottem „BEZPEČNOST VÁM UŠETŘÍ“ představí i řada vystavovatelů, kteří jsou připraveni nabídnout návštěvníkům komplexní služby a efektivní řešení pro bezpečnost & úspory.

Integrovaný záchranný systém v akci

Nový termín konání veletrhu Pragoalarm/Pragosec na začátku léta umožňuje rozšíření expozic vystavovatelů i na venkovní plochy, kde bude také probíhat doprovodný program ve spolupráci s pražskými strážníky, hasiči a záchranáři.

K vidění budou ukázky výcviku služebních psů (např. zadržení nebezpečného pachatele apod.), ukázky výcviku strážníků v bojových uměních, nebo ukázka aktivit pražských hasičů včetně „hasičského sportu“. Společnost ZAHAS pak pozve návštěvníky do své venkovní expozice, kde bude k vyzkoušení řada zajímavých novinek z hasičského oboru.

K vidění bude například praktická ukázka nové sady hydraulického vyprošťovacího nářadí AWG Lancier a mnoho dalších zajímavostí! Vrcholem bude ukázkový zásah všech tří složek Integrovaného záchranného systému. Venkovní prezentaci doplní přehlídka moderní i historické policejní a hasičské automobilové techniky.

Sdílet
Seriál: Pragoalarm / Pragosec