Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátý den na požářišti průmyslového podniku v Chropyni

Dne 12. 4. 2011 v 09:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc na místě likvidačních prací v Chropyni. Na základě vyžádané pomoci obce byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s automobilovým žebříkem.

V rámci likvidačních prací za úhradu pomůžeme výškovou technikou jednotce dobrovolných hasičů, která je nasmlouvána na dohled a hašení po požáru podniku na zpracování plastů.

Jednotka dobrovolných hasičů z Chropyně pokračovala v hašení požářiště celou noc. Ráno došlo k projevům požáru, které nemohli svou technikou řešit a vyžádali si pomoc výškové techniky profesionálů. Po příjezdu žebříku byl koš s proudnicí vytažen nad trosky a některá dohořívající místa byla znovu postupně uhašena.

Po dalším utlumení projevů zbylých a vyhořívajících malých ohnisek pod troskami se naše jednotka vrátila na svou základnu. Dobrovolní hasiči nadále pokračují v dohlídce lokalizovaného požáru, který byl předán majiteli v pondělí večer.

Dodatečné výjezdy naší techniky jsou v režimu hrazení nákladů spojených se zásahem. Již dříve jsme avizovali, že podobné projevy skrytých ohnisek jsou u tak rozsáhlých požárů zcela běžné a mohou trvat i několik týdnů. Celková likvidace požáru je spojena s následnou demolicí budov a trosek, s odvozem sutin a až s finálním uhašením všech projevů hoření nebo žhnutí zničených plastů.

V případě potřeby jsme nadále schopni vyjet a jednotce dobrovolných hasičů pomoci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Seriál: Požár plastů v Chropyni