Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

XIII. ročník zábavně naučné akce pro veřejnost Den Salvatora přilákal do Otrokovic tradičně tisíce dětí

V pátek 29. dubna se v Otrokovicích na Štěrkovišti uskutečnil Den Salvatora. Tato tradiční akce byla určena převážně žákům mateřských a základních škol, ale také rodinám s dětmi.

Jejím účelem bylo přiblížit dětem práci integrovaného záchranného systému a přispět tak k jejich vzdělání v oblasti záchrany života a zdraví. Den Salvatora je připravován v rámci projektu Cena Salvator 2010 – Cena hejtmana Zlínského kraje.

Návštěvníky čekal zajímavý program, který si pro ně připravili hasiči, zdravotníci, policisté i strážníci. Všichni se tak mohli podívat na simulaci společného zásahu jednotek integrovaného záchranného systému, na jejich vybavení a např. i zásah pyrotechniků. Program obohatili také studenti Střední odborné školy ochrany osob a majetku s ukázkou praktické výuky. Dále se účastníci kochali ukázkou výcviku policejních psů a koní. Celý program byl zahájen v 9 hodin a trval přibližně tři hodiny.

Na Dni Salvatora byla zároveň předána Cena Salvator 2010 v kategorii Dětská cena, o jejímž vítězi rozhodl Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje. Vstup je pro všechny návštěvníky byl zdarma.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet
Seriál: Cena Salvator