Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První pozdrav roku 2011

Zdravíme z tábora, letos nebudou zprávy tak časté jako v předešlých letech, neboť již nemáme internetové připojení.

Tak, prvních šest táborových dní je za námi. I když nám počasí hází klacky pod nohy, tedy respektive déšť na hlavy. Děti už si zvládly vytvořit středověké rody s erby a kostýmy a samozřejmě pokřiky. Na vlastní oči viděly bratrovraždu krále Hor božích, kde nechyběl ani historický šerm.

Protože král byl otráven zákeřným jedem a jeho čas se nemilosrdně krátí, děti začaly vyrábět protijed podle tajných přísad babičky naší zdravotnice. Obešly panství a vytvořily 5 různých protilátek. Avšak i přes jejich velkou snahu, král stůně dál. Jejich jedinou šancí je převzít vládu nad královstvím a zabránit zlému královu bratru nastoupit na trůn.

K tomu ale musely všechny děti ukázat své dovednosti, které jsme je v průběhu tábora naučili. Jako například: orientace v přírodě (poznat sever, znát základní stopařské značky a umět je sestavit), uzle, zdravověda (jak ošetřit zlomeninu, kousnutí hadem a další možná zranění v přírodě), ohně (druhy ohňů a jejich správné a bezpečné používání). Musely také prokázat schopnost pracovat v týmu a společně si napomáhat.

Během tábora si zahrály divadlo, které samy vymyslely a nacvičily. Vyzkoušely si spoustu nových her, jak dovednostních, tak zábavných. Dostaly profesionální přednášku o správném čištění zubů a předcházení kazům. Za horšího počasí jim na plátno promítáme filmy, a už nechyběla ani diskotéka. Doufáme, že v příštích dnech se nám trochu zlepší počasí a budeme trávit více času venku – na cestách za dobrodružstvím.

Který z rodů obstojí nejlépe? Předá nám pan král své panství? Zabráníme zlému Darmienovi převzít trůn? To jsou teď otázky, které se honí v těch malých hlavičkách, co běhají po táboře. A možná teď i vám. Všichni se však musíte nechat překvapit ;-)

P.S. Poděkavání Radku Tykvovi a Pepovi Křenovi – ještě jednou díky…

Kulhajs a Žďára

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha