Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Maminky a tatínkové, babičky a dědečkové…

Maminky a tatínkové, babičky a dědečkové, tety a strýčkové, sestry a bratři, sestřenice a bratranci, kamarádky a kamarádi našich, vašich dětí.

Náš pobyt v United Kingdome Hor Božích je pomalu u konce. Malí hrdinové již výborně spolupracují s dobrým králem Gabrielem. Sami, jako špehové zjistili, že na zlého bratra Darmiena platí jen prokletá dýka bohů. Pro její získání museli splnit zkoušky chytrosti, odvahy a týmové spolupráce. Protože vše zvládli na výbornou, dýku bohů jim za soumraku podal sám anděl z nebe. To se zlému potencionálnímu nástupci na trůn vůbec nelíbilo. Poslal tedy do tábora svého nejlepšího bojovníka, aby dýku našel a přinesl. Jenže netušil, že na něj děti připraví past, zajmou ho a předají Králi Gabrielovi. Teď už zbývá jen postavit se samotnému Darmienovi. Ale s kuráží, kterou děti mají, to jistě nebude problém.

Již proběhl i malý a velký bobřík odvahy. Někteří se báli více, jiní méně. A někteří tvrdí že vůbec, ale tomu nevěřte.Vzali jsme děti do Šumavského národního parku a prošli jsme se kolem řeky Vydry z Antýglu na Čeňkovu pilu. Navštívili jsme i Horažďovický aquapark, kde místní tobogán dostal opravdu zabrat. Zapojili jsme i oddílovou soutěž v požárním útoku. S touto disciplínou neměl překvapivě nikdo problém.

Ještě než se začnou děti balit a uklízet tábor, čeká je oblíbený noční výsadek, slavnostní konec celotáborové hry, závěrečný maškarní bál s diskotékou, dětským šampaňským a samozřejmě velký nefalšovaný ohňostroj s hudebním doprovodem.

Stejně jako Vy se těšíte na své ratolesti, tak se oni těší na Vás. Schránka je věčně přeplněna dopisy a Vy poctivě odepisujete. Za nedlouhou už si budete moci o všem povědět sami.

Ve středu cca v 16:00 hod nashledanou v Krči. Loučí se vedoucí tábora HMB 2011.

Žďára

Sdílet
Seriál: Tábor HZS Praha