Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prague Fire & Security Days 2011 v Praze

Přehlídka Prague Fire & Security Days 2011 byla zaměřena na netradiční prezentaci elektronických i mechanických zabezpečovacích systémů, bezpečnostních agentur, bezpečnostních složek státu, měst a obcí, poskytovatelů služeb v oblasti ochrany zdraví, života a majetku v reprezentativních prostorách budovy Národní galerie v Praze, Veletržním paláci.

Záměrem 3. ročníku ojedinělé a poněkud neobvyklé přehlídky Prague Fire & Security Days 2011 (FSDays), která se stejně jako v loňském roce uskutečnila v reprezentativních prostorách funkcionalistického Veletržního paláce (budova Národní galerie v Praze), bylo představit nejnovější trendy i osvědčené postupy v mnoha oblastech.

Například v oboru protipožární a zabezpečovací techniky, systémů a služeb, prezentaci významných výrobců, distributorů, realizátorů bezpečnostních řešení i poskytovatelů služeb z oblastí protipožární a zabezpečovací techniky, high-tech technologií, bezpečnostních systémů, soukromých bezpečnostních služeb i bezpečnostních složek státu.

Jednou z nejdůležitějších úloh FSDays bylo seznámit odborníky z několika hlavních oborů, zejména stavebnictví – projektanty, investory, development, ale i architekty objektů a budov, urbanistických celků a městských částí, zástupce stavebních společností, bytových družstev a sdružení nájemníků nebo facility management s nejnovějšími trendy, postupy a systémy pro zabezpečení a ostrahu budov a objektů.

Dalšími cílovými skupinami, které přehlídka FSDays pozvala k návštěvě, jsou pracovníci energetiky nebo zástupci objektů s vysokým rizikem napadení, jako jsou bankovní domy, výstavní síně, galerie, muzea, historické budovy, zastupitelské úřady, obchodní zastoupení apod.

Jak se nám to podařilo, posuďte sami…


Přehlídka FSDays 2011 je realizována zcela ojedinělou a netradiční formou, v atypických, designově jednotných, avšak elegantních a osobitých expozicích ve funkcionalistických prostorách Veletržního paláce v Praze, na výstavní ploše 2.500 m2.

Jednotné architektonické řešení expozic, jejich minimalistické pojetí i ztvárnění výstavních prostor se pro ni stala již charakteristickou.

Vše se podřizuje tomu, co je primárním cílem této přehlídky, tj. vytvoření příjemného a inspirativního prostředí pro prezentaci posledních novinek oboru, setkání zástupců prezentujících se společností a značek s jejich obchodními partnery, možnými – budoucími zákazníky, uživateli jednotlivých řešení. Nejen pro tento účel byl po celou dobu přehlídky všem vystavujícím společnostem a partnerům akce k dispozici VIP klub s prostorem pro jednání , samozřejmě i s občerstvením.

FSDays 2011 bylo jedinečné společenské setkání distributorů, prodejců a zástupců jednotlivých značek a jejich obchodních partnerů s odbornou veřejností.


Letos byla již podruhé v historii FSDays vyhlášena soutěž o nejlepší exponát / službu – FSDays AWARD 2011. 

Do soutěže bylo přihlášeno 10 špičkových exponátů, které byly vystaveny a předváděny na expozicích přihlašujících firem, po dobu konání přehlídky FSDays 2011.

Pro oceněné byly připraveny téměř 40 cm vysoké skleněné plastiky – ceny, které ve spolupráci s designérem Pavlem Šťastným navrhla a exkluzivně pro FSDays AWARD 2011 vyrobila nej­starší sklářská škola ve Střední Evropě – Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská z Kamenického Šenova. Ocenění udělila odborná komise a vyhlášení výsledků se uskutečnilo při Slavnostním vyhlášení cen FSDays AWARD 2011.


Výsledky a další podrobnosti naleznete v přiloženém dokumentu.

Sdílet
Přiložené soubory
fsdays 2011_zaverecna zprava.pdf zobrazit online PDF 3 MB
Seriál: FSDays: Prague Fire & Security Days