Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cena Salvator 2011 – Cena hejtmana Zlínského kraje

Stali jste se svědky záchrany lidského života? Pomohli Vám hasiči z hořícího domu? Nyní se můžete chopit příležitosti a poděkovat hrdinům nominací na Cenu Salvator 2011 – Cenu hejtmana Zlínského kraje.

Úkolem je vzdát čest policistům, hasičům, zdravotníkům, ale také pohotovým občanům, kteří svým přičiněním zachránili lidský život. Nezapomeňte tedy v době od 11. 1. 2012 do 1. 2. 2012 jmenovat i Vy osobnosti se srdcem na pravém místě.

Projekt je již tradičně organizován Fakultou multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Ocenění se stále více dostává do obecného povědomí, jak ostatně potvrdila i manažerka Ceny Salvator 2011 Lucie Mičková: „Jsem moc ráda, že se náš projekt těší čím dál větší oblibě mezi lidmi, o čemž vypovídá i rekordní počet obdržených hlasů během loňského ročníku. Věřím, že i letos shromáždíme mnoho příběhů, které si zaslouží naši pozornost.“

Cena Salvator 2011 bude udělena v sedmi kategoriích:

  • Hasič,
  • Zdravotník
  • Policista
  • Ostatní složky integrovaného záchranného systému
  • Dlouhodobá činnost
  • Občan
  • Dětská cena

Nominovat do kterékoliv z těchto kategorií může široká veřejnost prostřednictvím formuláře na stránkách www.cenasalvator.cz nebo zasláním nominace na adresu Fakulty multimediálních komunikací s popisem hrdinského činu, datem události a s kontaktem na navrhovatele nominace. Je však nutné, aby měl nominovaný bydliště nebo pracoviště ve Zlínském kraji.

Lidé budou moci hlasovat pro své favority v kategorii Občan po skončení nominačního období. V kategorii Dětská cena zvolí vítěze Krajský parlament dětí a mládeže Zlínského kraje. O vítězích ostatních kategorií rozhodne výběrová komise.

Hlavním motivem propagační kampaně zůstávají i v letošním roce kreslení superhrdinové a také motto „Supersílu nepotřebujete, velké srdce stačí.“


Cena Salvator 2011 – Cena hejtmana Zlínského kraje

Cena Salvator je tradiční ocenění za mimořádné skutky v oblasti ochrany života, zdraví, majetku a bezpečnosti obyvatel Zlínského kraje. Každoročně je udělováno členům integrovaného záchranného systému a občanům nebo firmám Zlínského kraje, kteří své záslužné činy vykonali v průběhu uplynulého kalendářního roku. První ročník ocenil hrdinské skutky za rok 2003.

Projekt je organizován studenty Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati a pod záštitou hejtmana Zlínského kraje.

Bc. Martin Trtek
tiskový mluvčí
Cena Salvator 2011

Sdílet
Seriál: Cena Salvator