Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost VOCHOC dodala do polygonu ve Zbirohu další oděv, opět „vychytanější“ než předchozí

Jak si naše redakce při další z mnohých návštěv polygonu ve Zbirohu všimla, společnost VOCHOC tam dodala další speciální zásahový oděv. Rovnou jsme se na něj tedy zeptali zástupce firmy Jiřího Koželuha.

„Jedná se skutečně o speciálně upravený zásahový oděv GoodPRO FR3 FireHorse, protože zadání znělo: zásahový oděv pro lektora ohňového polygonu.“

„Pochopitelně jsme vyšli z naší už osvědčené konstrukce FR3 s výrazným podílem přírodních trvale nehořlavých vláken Lenzing FR v optimální gramáži, která velmi dobře funguje právě v extrémním prostředí polygonu“, pokračuje Koželuh.


Jak byl oblek vylepšen?

Vnitřní strukturu oděvu jsme vylepšili PTFE membránou nalaminovanou na aramidovém podkladu a extrémně tepelně namáhaná místa, jako jsou například ramena a stehna, jsme významně vyztužili další speciální ochrannou vrstvou s 3D profilem. I když, toto zesílení v základním rozsahu děláme už běžně.


To je vlastně pravda, v polygonu se pořád leze po čtyřech…

Tak. V polygonu mimořádně trpí kolena, zdvojili jsme je a díky obvodovému suchému zipu lze vnější opotřebovanou část rychle a jednoduše vyměnit. Navíc lze dovnitř vložit externí chránič z nehořlavého napěněného silikonu, který kolenům velmi pomůže.


A nějaké další zlepšováky, byť třeba minimální, ale vycházející z reálných potřeb hasičů?

Další úpravy už jsou vlastně součástí našeho inovovaného modelu 2013, které budeme dělat sériově, jen jsou v tomto oděvu použity poprvé.

Jde zejména o všitou gumu ve zvýšeném pase kalhot místo regulačních pásků a krycí légu, která je v horní části rozšířená a prochází až do límce.

Červené aplikace a zajištění švů má pak už jen esteticky podtrhnout inovovaný design zásahových oděvů GoodPRO.


Jiří, závěrečná otázka, proč to vlastně jako firma děláte? Trávíš ve Zbirohu spoustu času a pořád se snažíte obleky vylepšovat…

Věříme, že všechna vylepšení opět posunou užitné vlastnosti našich značkových oděvů. Ostatně zeptejte se po nějakém čase sami Jana Fyrbacha, pro kterého je speciální FireHorse určen.


To určitě uděláme. Díky za představení vašeho speciálu a k zásahovým oděvům GoodPRO v provedení 2013 se určitě ještě vrátíme očima uživatelů.

Taky díky a zase někdy na viděnou.

Sdílet
Seriál: Polygon Zbiroh