Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Technický automobil Volkswagen s pohonem všech kol dodala do Adamova firma ZHT Group

Město Adamov pořídilo pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový technický automobil na podvozku Volkswagen Transporter. Automobil dodala firma ZHT Group.

Volkswagen T6 Kombi je osazen dvoulitrovým přeplňovaným naftovým čtyřválcem o výkonu 110 kW splňujícím emisní normu Euro 6. Velmi rozumně – a u této kategorie vozidel zatím bohužel málo obvykle – zvolili hasiči z Adamova pro svůj vůz automatickou převodovku DSG. Ta pohání skrze systém 4Motion v případě potřeby všechna kola.

Vůz je pětimístný, zadní řada sedadel je sklopná v poměru 2:1. Do prostoru pro cestující se vstupuje posuvnými dveřmi na pravém i levém boku, pro komfort nechybí nezávislé topení.

Za druhou řadou sedadel je úložný prostor pro drobné příslušenství. Ten vznikl díky použití podvozku s prodlouženým rozvorem náprav, používán bude pro uložení přileb, obuvi, popřípadě batohu s AED.

U dveří řidiče je 12V zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů. Pro spojení slouží vozidlová analogová radiostanice a digitální terminál. V pětici dobíjecích úchytů jsou uloženy ruční radiostanice, v dalších pěti ruční svítilny.

O videozáznam prostoru před Volkswagenem se stará full HD kamera s úhlem záběru 120 ° a nočním přisvícením.

Výstražné zařízení je modročervené barvy, zadní část je včetně oranžové sváděcí aleje integrována do výklopných dveří tak, aby byla viditelná při jejich otevření.

Prostor pro výbavu je přístupný zezadu výklopnými dveřmi, od prostoru pro osádku je oddělen pevnou neprůhlednou přepážkou.

Elektrická 230V zásuvka na levém boku vozu zajišťuje průběžné dobíjení akumulátorových nástrojů ve výbavě automobilu.

Jednotlivé technické prostředky jsou uloženy ve vestavbě z profilů z lehkých kovů, kterou lze zcela vysunout mimo půdorysný obrys automobilu. Výsuv je označen retroreflexní fólií, na každé straně je trojice polic pro příslušenství.

Ve vybavení hasičů z Adamova najdeme mimo jiné akuvrtačku, elektrickou brusku, akumulátorovou brusku, motorovou řetězovou pilu a samozřejmě například také lékárničku. Nechybí kompletní vybavení pro vnikání do uzavřených prostor.

Vnitřní prostory vozu jsou osvětleny LED technologií s krytím IP 67, zdrojem elektrické energie u zásahu je elektrocentrá­la Heron.

Transporter veze i ruční hasiči přístroje, cestářské koště či teleskopický žebřík.

Automobil je proveden v červeném odstínu RAL 3000.

Sdílet
Seriál: Firma ZHT Group