Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K čerpání vody z přírodního zdroje firma ZHT Group důrazně doporučuje používat plovoucí sací koš Amphibio

Letošní požár v Hřensku, kde se téměř nepřetržitě čerpala voda z přírodních zdrojů, ukázal jeden zásadní problém z hlediska ochrany přenosných motorových stříkaček, které byly u požáru v hojném počtu nasazovány.

Spolu s nasávanou vodou bohužel do stříkaček vnikal i písek, kamínky a jiné nečistoty a docházelo tak mnohdy k rozsáhlému poškození těchto strojů.

Hlavní příčinou bylo sání přímo ze dna pomocí pouze klasického sacího koše. Způsob, jak tomuto problému zabránit, je k savici připojit nikoli klasický, ale plovoucí sací koš Amphibio.

Ve videu níže můžete shlédnout důkaz poškození, v tomto případě stříkačky Tohatsu, a to působením písku ze dna potoka a následným vydrolením oběžného kola čerpadla. Písek tu působil jako abrazivum, tedy zcela obrousil vnitřek čerpadla.

Jelikož je plovoucí sací koš pomůcka pro hasiče, která umožňuje odběr vody z hladiny vodního zdroje, nehrozí tak nasátí nečistot ze dna. Zároveň nedochází u tohoto koše ani k odběru často špinavé vody ze samotného povrchu vodní plochy, např. na rybníku nebo řece. A to proto, že sací komora plovoucího koše Amphibio je při použití v hlubších vodních zdrojích koncipována pro odběr vody zpod hladiny.

Minimální potřebná hloubka vodního zdroje pro saní jsou 2 cm. Lze tak čerpat vodu i z mělkých břehů potoků, mokřin, apod. Plovoucí koš obsahuje vypouštěcí zpětnou klapku, která drží vodu v sacím řádu pro rychlé opětovné čerpání a zároveň lze pomocí ní savice po ukončení čerpání lehce odvodnit.

Na dalším videu můžete vidět porovnání klasického sacího koše a plovoucího sacího koše Amphibio v praxi a zároveň důvod, proč opravdu raději používat při práci s čerpadlem koš plovoucí.

Využití tohoto skladného plovoucího sacího koše je při dálkové přepravě vody, doplňování nádrží cisteren, hašení lesních požárů a odvodňování či úplném vysoušení mokřin nebo sklepů.

Jak již bylo zmíněno výše, požární čerpadla či stříkačky se mohou snadno zanést či dokonce poškodit, pokud do nich vniknou nečistoty, které se nacházejí na dně či na samém povrchu vodní hladiny (kamínky, písek, listí, apod.).

Proto našim zákazníkům v České republice i zahraničí nabízíme plovoucí sací koše Amphibio. Pomocí nich sají výhradně čistou vodu a chrání tak svou drahou techniku.

Plovoucí koše Amphibio jsou dostupné ve dvou verzích – menší verzi MINI a větší MAXI.

Amphibio MINI může být vybaveno savicovým šroubením 110 nebo spojkou B75, verze MAXI pak savicovým šroubením 110 či 125.

Více informací včetně ceny najdete na e-shopu ZHT Group.

Komerční prezentace
Sdílet
Seriál: Firma ZHT Group