Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jezernici mají nový dopravní automobil Volkswagen Crafter, dodala ho firma ZHT Group

Obec Jezernice pořídila pro svou jednotku dobrovolných hasičů nový 9místný dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Volkswagen Crafter s pohonem 4×4 systémem 4Motion.

Vůz je vybaven dvoulitrovým motorem o výkonu 130 kW. O dodání vozidla za 1 251 226 včetně DPH se postarala firma ZHT Group s.r.o. z Hranic na Moravě.

V základní požární výbavě jsou magnetické požární světlomety pro připojení k venkovním 12V zásuvkám, vyprošťovací nůž, lékařské rukavice a vytyčovací páska.

Ve vybavení hasičů z Jezernice najdeme také lékárničku, páčidlo Hooligan od Paratechu a hasičské přístroje uchycené systémem QuickFist pro rychlou a snadnou manipulaci.

Sedadla jsou orientovaná po směru jízdy – v případě potřeby lze druhou řadu sedadel otočit proti směru jízdy, případně lze sedadla sklopit. Podlahu si hasiči zvolili plechovou s protiskluzovým povrchem.

U dveří řidiče je 12V zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Pro spojení slouží vozidlová radiostanice na palubní desce a ruční radiostanice umístěné v zadním prostoru. Svítilny s nabíjením jsou zde umístěny pod sedadlem spolujezdce.

O světelnou a akustickou výstrahu se stará zařízení od výrobce Holomý s.r.o. Vzadu je i oranžová osmimodulová svádějící alej a modrá záblesková světla, ta najdeme i v přední masce vozidla.

Sdílet
Seriál: Firma ZHT Group