Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na veletrhu Interschutz byli ve velkém zastoupení roboti, výrobci je chtějí nasadit nejen pro hašení, ale i pro transport

Hned několik výrobců prezentovalo na veletrhu Interschutz v německém Hannoveru svůj pohled na využití robotů v oblasti požární ochrany.

Svou spolupráci s firmou Alpha Robotics ukázal na velkém množství techniky Magirus. Kromě strojů určených pro autonomní hašení vodou či pěnou, ukázal rovněž roboty pro transport jak vybavení, tak osob.

Stejně se k problematice staví Rosenbauer – na jeho stánku bylo k vidění několik prototypů, včetně strojů se systémem pro transport unifikovaných modulů s vybavením. Vše především v elektrické verzi, stejně jako flotila nejmodernějších vozidel tohoto výrobce.

Přečtěte siRosenbauer přivezl na veletrh Interschutz celou modelovou řadu elektrických vozidel, ve světové premiéře představil i elektroPanthera

Známá firma LUF měla svou expozici připravenou na venkovním prostranství, mezi jinými se zde ukázal i LUF 60, který již znáte z jednoho z našich jedinečných článků – využívají ho totiž i hasiči v mladoboleslavské škodovce.

Přečtěte siHasiči z mladoboleslavské Škody Auto disponují dálkově ovládaným hasicím robotem LUF 60

Automatizace, dálkové přenosy i elektromobilita – velká témata veletrhu Interschutz 2022. Roboti a jejich autonomita jsou dalším směrem, kterým se výrobci pomalu, ale jistě vydávají.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ