Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní automobil Iveco Daily od Rosenbauera veze 1000 litrů vody, poskytuje místo pro šest hasičů

Na veletrhu Interschutz zabíral významnou část výstavních ploch rakouský výrobce hasičských nástaveb – firma Rosenbauer.

Kromě celé flotily elektromobilů – od standardní cisternové automobilové stříkačky AT, přes automobilový žebřík až po nejmodernější cisternu RT – ukázal i techniku s konvenčním pohonem.

Přečtěte siRosenbauer přivezl na veletrh Interschutz celou modelovou řadu elektrických vozidel, ve světové premiéře představil i elektroPanthera

Mezi tu patřil například dopravní automobil Iveco Daily 72–180 Hi-Matic. Dvounápravový podvozek má poháněna kola zadní nápravy, čtyřválcový přeplňovaný motor o výkonu 132 kW splňuje emisní normu Euro 6e. Převodovka je osmistupňová, automatická.

Vůz je šestimístný – dvojice hasičů sedí standardně v přední části kabiny, čtyři sedadla jsou orientována proti směru jízdy v kabině vyrobené na míru nástavbářem.

V nástavbě vyrobené z profilů ze slitin lehkých kovů je nádrž na 1 000 litrů vody. Na bocích jsou schrány s příslušenstvím kryté hliníkovými roletkami.

Pro osvětlení místa zásahu nechybí pneumaticky vysouvaný osvětlovací stožár, bezprostřední okolí vozu je osvětleno LED světly na bocích a v zadní části.

O dodávku hasiva se stará motorová stříkačka FOX 4, která je připojena k nádrži na vodu. Její jmenovitý výkon je 1 500 litrů za minutu.

Žebříky jsou uloženy na střeše nástavby, sundávají se ze země bez nutnosti vstupu na horní plošinu.

Automobil je dlouhý 6 300 mm, vysoký 2 900 mm a široký 2 320 mm. Jeho hmotnost je 7 200 kg.

Sdílet

Partnerem cesty webu POŽÁRY.cz na veletrh Interschutz 2022 je firma
Pavliš a Hartmann – výroba a prodej požární techniky.

www.phhp.cz | www.facebook.com/pavlisahartmann

Seriál: Veletrh INTERSCHUTZ