Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POSÍLEJTE: CAS 32 Tatra 138/148 ve verzi samodomo

Rukama většiny dobrovolných sborů prošly „káry“, „babči“ či „kraksny“, tedy CAS 32 na podvozcích Tatra 138 a 148.

ex. samodomo CAS 32 T148 JSDH Dobřichovice

Jelikož je o českém dobrovolném hasičstvu obecně známo, že se jedná o party lidí s různorodým zaměřením, jejichž kumulace vede ke kutilství, je nám jasné, že existuje spousta vozidel, které si hasiči nějakým způsobem upravili k obrazu svému.

Pro připravovaný článek vás tedy chceme požádat, abyste nám na náš redakční mail pozary@pozary.cz posílali vaše domácké úpravy tohoto vozu. Stačí nám několik vět a několik fotografií z činnosti vašich šikovných rukou. Do předmětu mailu uveďte slovo TATRA.

Co z toho? Vznikne z toho seriál článků, který bude představovat jednotlivé úpravy. Tak, jako jsme již popisovali úpravy DA Avia.

Nehledáme firmou prováděné repase, ani renovace beze změn. Zajímají nás kutilské prvky, úpravy pro pohodlí mužstva, vychytávky, věci velké i detaily, zkrátka to, co jste s „tatřičkou“ spáchali o víkendech a po večerech ve vaší zbrojnici ku prospěchu jednotky. Třeba se potom u společného článku v lecčems všichni inspirujeme.

Server POŽÁRY.cz přinesl již v roce 2007 článek o repasích cisteren na podvozku Tatra 148, až na vyjímky se zabýval téměř výhradně renovací, provedenou výrobci požární techniky, tedy THT, SPS, Komet apod. Naleznete jej zde: https://www.pozary.cz/…2-tatra-148/

Sdílet
Seriál: Posílali jste...