Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

POSÍLALI JSTE: Skříňky v hasičárně, díl třetí

Před měsícem jsme vás vyzvali, abyste posílali svoje šatní skříňky, věšáky a jiné prostory pro odkládání obleků, bot a kalendářů nahotinek…

Dnes přinášíme třetí díl seriálu, podíváme se do šesti hasičáren ve Středočeském, Plzeňském, Libereckém, Olomouckém a Ústeckém kraji.


Hasiči Kostelec nad Černými lesy (STČ)

Skřínky hasičům vyrobila místní spřatelená truhlářská firma, materiál je lamino – dole kovový podstavec na kterém jsou umístěny v dvojbloku, skřínky jsou opatřené dvířky s možností uzamykání na klíček.

Vnitřní prostor je rozdělen do tří sekcí – spodní na obuv, střední vybaven šatní tyčí na ramínka, horní pro uložení přilby – vše prostorově odpovídá a je to i velmi praktické – navíc za dvířky jaksi není vidět žádný nepořádek že?

Navíc dvířka ve spodní i horní části mají ponechán průduch pro odvětrávání. Pohodlně v nich členové jednotky mají uložené jak osobní výstroj k zásahu v tzv. špinavé šatně – tak v čisté např. vycházkovou uniformu – takže většina „výjezdovky“ má tedy skřínky dvě.


Hasiči Mirošov (PLK)

Do vlastních rukou vzali výrobu skříněk hasiči v Mirošově, výsledek se dle našeho oka povedl na výbornou.


Hasiči Mančice (STČ)

JSDH Mančice (JPO V) má v současné době 15 členů v zásahové jednotce. Protože disponují pouze malou garáží, ve které ještě parkuje CASka, nevešly by se do ní samostatné skříňky. Proto na zdi vzniklo obložení z dřevotřísky s poličkou na přilbu.

Každý má asi 40 centimetrů se svojí jmenovkou – kvůli nedostatku prostoru nešla situace vyřešit jinak. Na zemi je ještě položen pruh koberce s tenkou izolací – to aby nezábly nohy od podlahy.


Hasiči Zákupy (LBK)

Způsob uložení u hasičů v Zákupech je prostý. Skřínky hasiči nemají – kromě nedostatku financí jsou věšáky praktičtější – hasiči se dokážou převléknout rychleji.


Hasiči Držovice (OLK)

Hasiči v Držovicích na Olomoucku mají v plechových skříňkách převážně PS II a „bušfajry“, v červených taškách pak jsou zásahové oděvy. Protože většina členů jednotky žije či pracuje dál než 10 minut od hasičárny, tak vyjede družstvo v poštu 1+3, naloží kabely těch, kteří potvrdí dojezd a oblékají se cestou nebo až u zásahu.


Hasiči Líšťany (ÚLK)

Na závěr dnešního článku fotografie bez komentáře, zato v hasičských barvách.


Tolik skříňky do třetí části, pokračovat budeme samozřejmě dílem čtvrtým – příští týden, stejné místo, stejný čas. A že jste taky chtěli poslat skříňku a nestihli jste to? Že jste to vy, koukněte na instrukce a ještě pošlete. Zpracujeme do některého dalšího dílu.

Děkujeme.

Sdílet
Seriál: Posílali jste...