Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

13. týden na POŽÁRECH

V uplynulém týdnu vám server POŽÁRY.cz přinesl více jak 200 nových článků a informací v rámci požární ochrany. Shrňme si ty nejzajímavější z nich.

Pondělí, 28. 3. 2011

Tento den přinesl informaci o poměrně kuriózním, i když v poslední době nikterak neobvyklém případu záchrany zvířete, který mají za sebou hasiči z Turnova a Semil. Zachraňovali koně z jámy po vyvráceném stromě. Hasiči z HZS MSK, stanice Bílovec si vyzkoušeli nácvik vyprošťovacích prací na tamním EKOAUTO vrakovišti. Tragická událost se odehrála v dalekém Jemenu, kde při explozi muniční továrny zahynulo nejméně 110 osob.

Úterý, 29. 3. 2011

Že je projekt HASÍK úspěšný, se v úterý každý mohl přesvědčit v tomto článku, tentokrát ze Zlínského kraje. Co dalšího kromě běžné zásahové činnosti přinesl tento den? Např. soutěž Miss Hasička České republiky vyhlašuje druhý ročník, nás server je opětovně mediálním partnerem této akce. Nejsou to jen radostné události, co vám přinášíme. 29. březen 2011 došlo k dopravní nehodě hasičského vozu, který při cestě k případu srazil školáka.

Středa, 30. 3. 2011

Středa začala článkem o zajímavém a hlavně účelném školení dobrovolných hasičů v Postoloprtech. Dále kolegové ze Slovenska zachraňovali těhotnou ženu z výtahu ve městě Dunajská Streda. Neméně zajímavým a i smutným tématem je statistický článek, informující o tom, že za posledních 5 let u nás zemřelo v rámci nedbalostně založených požárů 265 osob. Aby toho nebylo málo, z rubriky události vybíráme článek o nehodě na železničním přejezdu, ke které došlo ve Velkých Hošticích/MSK. Střet se zde kamion a motorák. Výsledek? Více jak 20 zraněných osob

Čtvrtek, 31. 3. 2011

Hned po ránu vyšla informace o konání netradičního závodu pro hasiče a ostatní složky IZS s názvem BAHŇÁK, server POŽÁRY.cz je mediálním partnerem akce. Článkem dne, minimálně pro HZS Plzeňského kraje, bylo slavnostní otevření nové stanice v Tachově. Náročný zásah ve čtvrtek absolvovali hasiči ze Zlína a Otrokovic, když zachraňovali mladého muže z nepřístupných skal. V Libavé na Olomoucku cvičili hasičští střelmistři.

Pátek, 1. 4. 2011

Aprílový den přinesl informaci o konání Světových hasičkých a policejních her, ty budou letos v USA a server POŽÁRY.cz bude živě u toho! K téměř aprílovému neštěstí došlo nedaleko Litomyšle, převrátil se zde kamion s pivem :-) Aprílový případ však rozhodně nebyl ten, který se udál večer a noc na pátek na Klatovsku. Hasiči zde zachraňovali stádo krav, propadlých do jímky.

Sobota, 2. 4. 2011

Sobota začala tragicky, ve Zlínském kraji rozsáhlý požár stájí zabil několik dostihových koní. Dále hasiči z Chomoutova na Olomoucku představili svůj nový dopravní automobil. Požár lesa u Velkých Opatovic v Jihomoravském kraji ten den zaměstnal několik jednotek hasičů.

Neděle, 3. 4. 2011

Tento den je ve znamení nového článku v sekci Technika. Tentokrát vám je představen speciální tunelový zásahový automobil od firmy EMPL pro čínské hasiče. Dalším zajímavým článkem je informace o snížení počtu nehod na železničních přejezdech, letos je to ve srovnání s rokem 2010 o polovinu méně těchto událostí! Hezké počasí si začalo vybírat svojí daň. Teplý víkend přinesl celkem 13 nehod motorkářů, článek o jedné z nich nemá dobrý konec

Sdílet