Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Setkání představitelů hasičů Královéhradeckého kraje a polského Dolnoslezského vojvodství

Ve středu 10. srpna 2011 se uskutečnilo setkání nejvyšších představitelů hasičů Dolnoslezského vojvodství a Královéhradec­kého kraje.

Ředitel Hasičského záchranného sboru (HZS) Královéhradeckého kraje plk. Ing. František Mencl přivítal v prostorách Učiliště požární ochrany ve Velkém Poříčí na Náchodsku velitele hasičů Dolnoslezského vojvodství str. bryg. mgr inż. Andrzeje Szcześniaka. Během společného setkání, kterého se zúčastnili také zástupci velitele Dolnoslezského vojvodství a ředitele HZS Královéhradeckého kraje, se jednalo především o uzavření „Dohody o spolupráci a vzájemné pomoci“ mezi HZS Královéhradeckého kraje a Velitelstvím státní požární ochrany Dolnoslezského vojvodství. Návrh dohody by měl v následujících dnech schválit hejtman Královéhradeckého kraje a v průběhu několika týdnů by tak mohlo dojít k společnému podpisu dohody z české i polské strany.

Vzájemná dohoda pomůže k rozšíření spolupráce mezi oběma kraji a bude řešit informovanost a vzájemnou pomoc při likvidaci požárů, živelných pohrom a jiných mimořádných událostí v rámci příhraniční pomoci po obou stranách státních hranic v pásmu o šířce 25 kilometrů a při katastrofách na celém území obou krajů. Čeští a polští hasiči v letošním roce již společně zasahovali při opakovaných požárech lesního porostu v prostoru Ruprechtického Špičáku na Náchodsku nebo při požáru na polské straně Orlického Záhoří na Rychnovsku, spolupracovali při společném cvičení, které se uskutečnilo v červnu 2011 na území Polska a připravují se na další společné cvičení „Stěnava 2011“, které proběhne 9. září 2011 v Broumově na Náchodsku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet
Seriál: Dohoda o spolupráci a vzájemné pomoci s Polskem