Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2011: Den pátý II. – První medaile a překvapení

Ráno jsme měli plán. Jenže jsme asi byli jediní :-) Jakési zmatky a různá překvapení provázely atletiku, na které jsme strávili dnes nejvíce času.

Vyrazili jsme metrem (které naštěstí jelo – a nikde nebylo ani náznakem vidět, že by voda způsobila nějaké větší problémy) až k ostrovu Randall's Island, na který jsme plánovali přejít pěšky. Z našeho omylu nás vyvedli policisté, kteří nás obratem poslali na autobus, protože most prochází rekonstrukcí a jezdí přes něj jen automobily.

Po přejezdu na ostrov u vchodu ke stadionu bezpečnostní kontrola, následně vlez na plochu a začátek hledání. Najít na stadionu pár Čechů, kteří tam možná ani nejsou? Naštěstí jsme to zvládli.

Tím ale dobré zprávy prozatím končí. Organizace laickým okem selhávala. Všichni atleti byli nahnáni ve 12:00 na stadion a nikdo nebyl schopen určit, v kolik přibližně bude která disciplína. Soustředění sportovců se tak nezaměřovala na sportovní přípravu, ale na hlídání toho, aby neprošvihli svou disciplínu.

Při startu byli někteří nahnáni do bloků několikrát, aby jim bylo následně oznámeno, že ještě vlastně neběží. Dozvědět se něco více od organizátorů, byl nadlidský výkon.

Naštěstí se s tím závodníci popasovali dobře a třeba Stanislav Kalvoda (HZS Brno) nakonec získal krásné druhé místo v běhu na 400 metrů překážek. Rozhovory s ním i dalšími atlety naleznete v následujícím vi­deu.

Atletika bohužel zabrala více času a tak jsme nestihli billiard, ve kterém Eva Mašková (HZS Praha) získala stříbrnou medaili. V úterý však hraje znovu, takže se tam mrkneme a také přineseme pozdravy do České republiky. Ze stejného důvodu navštívíme futsalisty až dnes (úterý).

Tomáš Zeman (HZS Praha) postoupil s nejlepším časem do finále ve veslování, pokusíme se přinést také záznam jeho finálového výkonu.

A jaké je to v minulém článku zmíněné překvapení? Byla obnovena disciplína TFA. Ta bude probíhat celý zítřek, samozřejmě budeme na místě, sledovat zápolení Čechů.

Největší zklamání dne?

Jednoznačně předávání medailí. Možná si budete myslet, že žertujeme, ale není tomu tak. Pokud získáte medaili, většinou se radujete. Jenže radost vás přejde v okamžiku, kdy vás pošlou pryč ze stadionu, ke stánku se starší Američankou, které nahlásíte jméno a ona vám dá medaili.

Chcete na stupně vítězů? Tak si stoupněte támhle. Chcete někoho kolem sebe? Sežeňte si je. Chcete vyhlásit? Ok, vezmu si megafon a zařvu na vás. Krutost nad krutost :)


Plán na dnešní den je nastíněn výše, právě tady je půl třetí ráno, v šest vstáváme a jedeme metrem na Manhattan a Randall's Island, zažívat další náročný den. Samozřejmě nenatáčíme jen dění okolo her, děláme pro vás exkluzivní záběry v metru, celém New Yorku a rozhodně si je nenecháme pro sebe ;-)

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011