Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2011: Den desátý – úspěch v TFA a basketbalistky

Další velký úspěch zaznamenali naši hasiči na Světových policejních a hasičských hrách v New Yorku, které naše redakce sleduje přímo na místě.

Proběhl zde druhý den Ultimate Firefighter, tedy modifikace TFA. Roman Viej z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje získal zlatou medaili v kategorii senior A. Zároveň je druhým nejrychlejším na světě a rovnou nejrychlejší v Evropě.

Ani další naši závodníci nezůstali ve světové konkurenci v kategorii senior A nijak výrazně pozadu – Tomáš Zobanik šestý, Michal Přecechtěl sedmý a Jirka Košek desátý. V kategorii open pak Aleš Navrátil obsadil deváté a Dušan Plodr jedenácté místo.

Během včerejška jsme sledovali basketbal. Ve třech zápasech nastoupilo družstvo basketbalistek v klání týmů na 3×3, známý i jako street basketbal. Česko reprezentovaly dvě dobrovolné hasičky a jedna policistka.

3×3 basketbal se hraje na jeden koš, vždy tři hráčky proti třem na 4 × 10 minut. Během hry se může samozřejmě i střídat, ale právě střídání zlomilo našim reprezentantkám vaz. Přijely pouze ve třech a navíc jedna z nich byla zraněná na ruce. V druhé části zápasu tak docházela síla.

I přes chybějící trénink a sehranost zanechaly basketbalistky na olympiádě v USA pozitivní stopu. V prvním zápase s Quebeckem a ve druhém s Kanadskou reprezentací sice nijak viditelně neohrozily soupeřky, ale v posledním zápase proti Los Angeleským policistkám soupeřky potrápily a hrály pěkný, vyrovnaný zápas. Možná k tomu přispěl i fakt, že už o nic nešlo a nervozita se vytratila.

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011