Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2011: Den dvanáctý – ukončení her

V 01:00 hodin našeho času byly slavnostně ukončeny hasičské a policejní hry v New Yorku. Za dva roky se hry přesunou do Belfastu v Severním Irsku (GB).

Špatná organizace her se nevyhnula ani závěrečnému ceremoniálu. Začal bezmála o hodinu později. Občas se z davu ozvalo nesouhlasné bučení sportovců, ale celkově byla nálada uvolněná. Místa k sezení nebyla zcela zaplněná, ale přesto Javits Center navštívilo dost sportovců z řad hasičů a policistů z celého světa.

Nejprve vystoupili šéfové hasičů a policistů z NY a hlavní organizátoři her, které se za dva roky přesouvají do Belfastu. Proto byla z rukou prezidenta her v New Yorku předána vlajka WPFG šéfům Belfástských hasičů a policistů. Ti pak vystoupili s krátkým projevem, který narušila jen malá chyba organizátorů, když se jim až na potřetí podařilo spustit video, na kterém se Belfast představil návštěvníkům ceremoniálu.

Hasičské a policejní hry v New Yorku jsou tedy za námi. Gartulujeme k úspěchu našim sportovcům, děkujeme jim za spolupráci při tvorbě reportáží. Také děkujeme sponzorům reportáží firmám Mibag, Draeger, Pavliš a Hartmann, Požární bezpečnost PO-BP a Gumotex.

Michal Šafus se vrací se sportovní výpravou zpět do vlasti, Martin Kavka a Petr Svoboda čekají na příjezd Jakuba Kozáka. Chystáme pro vás totiž další reportáže z USA, tentokrát z pietních akcí k 11. září 2001.

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011