Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2011: Den jedenáctý – úspěch v Beach Volejbalu

Navštívili jsme pro některé z vás možná exotický sport a tím je Beach Volejbal. Už včera bojovali muži a skončili v silné konkurenci na děleném 7. místě. Větší úspěch ale měla smíšená dvojice.

Sympatický Ondra Lach (HZS MSK) a krásná Veronika Kolářová (HZS JHČ) nastoupili v základní skupině proti týmům Kanady, Německa, Finska a Honkongu. Kvalita kurtu byla na špatné úrovni, v písku bylo sklo, mušle a odpadky. Postranní čáry mají být 3cm široké, zde nahrazené pouze provázkem, čáru na vymezení prostoru pro poddání rozhodčí vytvořil nohou v písku ! Organizace opět velmi špatná, ostatně už jsme si zvykli.

Přesto se český pár ve skupině prosadil a celkem hladce postoupil z prvního místa a zasloužil si tím postup zároveň jako celkově pátý nejlepší tým. Do vyřazovacích bojů postoupilo celkem 18 nejlepších týmů z 45 zúčastněných.

V prvním kole vyřadili družstvo z Francie 25:18. Dále následoval souboj o postup mezi nejlepší čtyři týmy. V tomto zápase český pár narazil na družstvo Finska, kterému podlehl po velmi vyrovnaném výkonu 26:24. Touto porážkou si naši reprezentanti Ondra Lach a krásná Veronika Kolářová vysloužili celkově páté místo, kdy před ně postoupily pouze týmy složené z policistů (z toho 3 finská družstva a 1 německé), tím se tak stali neoficiálními hasičskými vítězi, což je malou náplastí za neúspěšný zápas o postup do bojů o medaile.

Přemožitele našeho páru vyhráli zlaté medaile, druzí byli policisté z Berlína a třetí Finové.

Kompletní výsledky v kategorii mix Beach volejbal Veronika Kolářová a Ondra Lach (JHČ/MSK):

  • ČR – Kanada 21:9
  • ČR – Německo 21:19
  • ČR – Finsko 21:12
  • ČR – Hongkong 21:8
  • ČR – Francie 25:18
  • ČR – Finsko 26:24
Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011