Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

WPFG 2011: Den sedmý II. – Další zlaté medaile

Dnešní den jsme zahájili jak? No jednoduše, vstáváním :-)

Po příchodu k centru her jsme potkali futsalisty z Moravskoslezského kraje, kteří v osmifinále bohužel prohráli s Ruskem 2:1 a dále tak nepostoupili.

První na programu byl řeckořímský zápas. Čeští účastníci, tedy Ladislav Šnelly z HZS GŘ a Vojtěch Kukla z Ústeckého kraje, ve svých kategoriích vybojovali zlato. Po našem příchodu zrovna zápasil Láďa, během utkání museli protibojovníkovi „ofačovat hlavu“.

V druhém zápase pak protivník málem přišel o rameno a loket, jak se můžete přesvědčit ve videu o něco níže. Kontaktní sporty jsou holt kontaktní sporty.

Hned naproti byla další disciplína – Bench Press. Záznam finálního zdvihu Mirka Šína z Moravskoslezského kraje a jeho radost ze zvednutí 172.5 kilogramu a zisku stříbrné medaile jsme také zaznamenali.

Při přeboru v páce jsme zcela nečekaně potkali další Čechy i Slováky a natočili rozhovory.

Tomáš Zeman z Prahy večer získal zlatou medaili ve veslování na 2000 m s časem 6:29, Jan Kubíček z Ústeckého kraje skončil na krásném čtvrtém místě s časem 6:54.

Dnes byla zrušena (pravděpodobně opravdu zrušena) týmová TFA, kde jsme měli opět naděje na zisk medailí. Jeden z českých zástupců by měl zkoušet svoje štěstí ve skoku o tyči, tyč však zůstala na letišti v Praze a jeho účast tak není jistá.

Disciplíny, ve kterých účinkují Češi, se pomalu blíží ke konci, následující se budeme věnovat reportáži z New Yorku, abychom pak další den zdokumentovali plážový volejbal.

Všem doposud umístěným gratulujeme a pokud se již neuvidíme, těšíme se na setkání na dalších ročnících světových her.

Sdílet
Seriál: Světové policejní a hasičské hry 2011