Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výcvikové středisko složek IZS v Hradci Králové bude, ale o třetinu menší

Stavba výcvikového centra složek IZS, tedy hasičů, záchranářů a policie, které má vyrůst na letišti v Hradci Králové, by měla být oproti původním plánům zhruba o třetinu menší a levnější.

Ilustrační foto

V novém centru by tak chybělo například ubytovací zařízení či polygon pro výcvik řidičů, který by nebyl ze strany HZS využíván celoročně. Toto by měly zajistit soukromé subjekty.

Projekt výcvikového centra by měl být zkrácen finančně o zhruba jednu třetinu, protože je potřeba reflektovat současnou i budoucí ekonomickou situaci v Evropské unii. Mohu vám garantovat, že projekt je posunut na období po roce 2014 a bude v Hradci Králové, nikde jinde být nemůže,“ sdělil ministra vnitra Jan Kubice při své návštěvě Královéhradeckého kraje.

Peníze na stavbu chtějí hasiči získat z evropských fondů v budoucím programovém období 2014 až 2020. Původní projekt výcvikového centra za 1,8 miliardy korun zastavil v listopadu 2010 bývalý ministr vnitra John.

Jím zastavený projekt se musí přepracovat a připravit do takové podoby, aby vyhovoval všem požadavkům se zřetelem na jeho ufinancování.

Sdílet
Seriál: Akademie HZS ČR / Centrum pro krizovou připravenost