Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stodvanáctka slavila v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské

V sobotu 11. února se v celé Evropě slaví Evropský den tísňové linky 112. V Obchodním centru Plzeň na Rokycanské oslavy proběhly s operátorem tísňové linky 112, koordinátorkou preventivně výchovné činnosti a tiskovou mluvčí HZS Plzeňského kraje již v pátek.

Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje rozdával pro děti i dospělé drobné dárky. Nikdo si však neodnesl nic zadarmo. Kdo chtěl něco získat, musel zodpovědět jednoduché otázky týkající se tísňové linky 112 nebo prokázat znalosti o záchranných složkách.

Malé děti poznávaly auta záchranných složek, určovaly jejich barvy. Musely se zamyslet nad tím, jak poznají, že tato auta jedou k zásahu a co je jejich povinností.

Školou povinní si vyzkoušeli jak roli operátora, tak nahlašujícího událost. Jeden odvážlivec si troufl nahlásit událost v angličtině. Napoprvé se všichni nechali vést otázkami operátora tísňové linky. Při druhém pokusu nahlásili událost sami, přesně podle scénáře – představit se a určit kde se co stalo.

Během dne se mohli návštěvníci OC zúčastnit soutěže o exkurzi na operační středisko tísňové linky 112 a další ceny, které věnovalo OC Plzeň. Úkolem bylo vymyslet motto dne pro stodvanáctku. Vybrat mezi všemi pět nejlepších nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se porota jednoznačně shodla. Všem soutěžícím děkujeme za účast a vítězům blahopřejeme.

Vítězná motta dne pro stodvanáctku:

Někde hoří? Teče voda? Život visí na vlásku? Tak buď akční! Neváhej a zavolej stodvanáctku!

Úraz, požár, krádež – se stodvanáctkou zvládneš!

Když máš trable, nezoufej, na sto dvanáct zavolej!

Nebezpečí neguje když stodvanáctka funguje.

Stodvanáctka – lidský život a zdraví nade vše.

HZS Plzeňského kraje děkuje OC Plzeň za poskytnutí prostor pro prezentaci tísňové linky 112 a za ceny, které věnovalo do soutěže.

Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet
Seriál: Linka 112