Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytahovali z potoka podezřelé pytle s kuřaty

Pět plastových pytlů již s vykuchanými kuřaty vytahovali v pondělí 23. 4. 2007 dopoledne hasiči z potoka Pazderůvka v malé obci Pazderna na Frýdecko-Místecku.

Obavy z toho, že by mohlo jít o pozůstatek nějaké ptačí nákazy, například i ptačí chřipky, se tak naštěstí ukázaly jako zbytečné.
O podezřelých pytlích s drůbeží informoval hasiče místní občan, který si jich všiml při procházce po mostě. Na místo ihned vyjela dvě vozidla ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku s hasiči připravenými i na nejhorší variantu, že by mohlo jít o ptačí chřipku. Naštěstí už z mostu bylo patrné, že jde pouze o zpracované drůbeží maso. Proto mohli hasiči vlézt do vody v běžném zásahovém oblečení, doplněném o respirátory.
Po vytažení vložili hasiči chatrné plastové pytle (v každém byla zhruba dvacítka kuřat) do speciálních pytlů, místo i maso předali pracovníkům krajské veterinární správy. Ti pak řešili se starostou obce odvoz biologického odpadu do kafilérie.
O nálezu pytlů hasiči mezitím informovali vedení veterinární správy i Českou inspekci životního prostředí a odbor životního prostředí příslušné obce s rozšířenou působností, tedy Frýdku-Místku. Podle odhadu velitele zásahu mohlo ležet maso v potoce zhruba jeden až dva dny.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-kuw-
Sdílet
Seriál: Ptačí chřipka a hasiči